2019. május 26., - Fülöp
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeTömeges kilakoltatás helyett inkább bontanak vagy befalaznak Salgótarjánban

Tömeges kilakoltatás helyett inkább bontanak vagy befalaznak Salgótarjánban

KilakoltatásCsaknem negyedmilliárd forint lakbér- és rezsitartozást halmoztak fel a salgótarjáni önkormányzati bérlakásban élők, évente 8-900 fizetési meghagyást küld ki a város vagyongazdálkodási cége, ennek ellenére tömeges kilakoltatással egyelőre nem számolnak a nógrádi megyeszékhelyen. Inkább épületeket bontanak el, hogy az adósság ne nőjön tovább újabb nemfizetők miatt.

Tatár Csaba, az önkormányzati tulajdonú Salgó Vagyon Kft. ügyvezető igazgatója a Független Hírügynökségnek elmondta: Salgótarjánban jelenleg 1100 bérlakás van az önkormányzat tulajdonában, az itt felhalmozott tartozás összege meghaladja a 240 millió forintot. Továbbá évente 10-30 millió forint behajthatatlan követelést könyvelnek el az öt évet meghaladó tartozásokból azokban az esetekben, amikor az önkormányzati lakásban élők egyszerűen eltűnnek a hivatal látóköréből.

A díjtartozások fele a lakbérhátralékból, fele pedig a közműszolgáltatói díjhátralékokból adódik össze, ám ez utóbbiakat is az önkormányzat fizeti ki. A behajtásra pedig kevés lehetőség nyílik: évente 8-900 peres eljárást indítanak, de a cégvezető szerint a bírósági eljárás lassú, s a végrehajtás is költséges, esetenként 80 ezer forint, ezért évente legfeljebb tíz bérlőt lakoltatnak ki. A nemfizető bérlőknek korábban alacsonyabb komfortfokozatú lakásokat utaltak ki, csakhogy ezek száma korlátozott, s a legrosszabb állapotúakat inkább lebontják, vagy ha bontásra sem telik, akkor lefalazzák, az utóbbi időben ez történt 150 lakással.

 

Forrás: FH/Nógrád24.hu

A kép illusztráció!

 

2011-04-26

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite