2019. július 18., csütörtök - Frigyes
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeTömeges marhapusztulás Nógrád megyében

Tömeges marhapusztulás Nógrád megyében


Több mint háromszáz mázsa takarmányt szállított a Magyar Honvédség harci járműve péntek délelőtt a Nógrád megyei Ludányhalászi határában egy árvízzel körülvett területre.

PTSZ lánctalpas


Több mint háromszáz mázsa takarmányt szállított a Magyar Honvédség harci járműve péntek délelőtt a Nógrád megyei Ludányhalászi határában egy árvízzel körülvett területre. A dombos részen ötszáz szarvasmarha rekedt, közülük száz már elpusztult.

Szeles Péter a Nógrád megyei Katasztrófa védelem sajtófőnöke a Nógrád24.hu-nak elmondta: a honvédség úgynevezett PTSZ lánctalpas úszó harci járművét Mátyásföldről szállították Ludányhalásziba. A járművet Becsó Zsolt bizottsági elnök kérte a honvédelmi minisztertől, hogy megmenthessék a százmillió forint értékű szarvasmarha-állományt. A gazdák a szabad tartáson lévő állatokat az árvíz óta nem tudják ellátni, mivel az Ipoly által elöntött legelőjük megközelíthetetlen.


Ökrös László közölte: három agrárvállalkozás körülbelül százmilliós értékű állatállománya került veszélybe, amelyből száz szarvasmarha, illetve borjú pusztult el. A Nógrád Megyei Katasztrófa Védelem sajtósa szerint fertőzésveszélytől nem kell tartani, a tetemeket mésszel lefertőtlenítették, és amint az ár levonul, veszélyes hulladékégetőbe szállítják. A honvédségi jármű költségeihez a gazdák 280 ezer forinttal járulnak hozzá, az állatmentő akciót a helyi és a megyei önkormányzat is támogatta.

 

Forrás: Nógrád24.hu

 

2010-06-11

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite