2019. augusztus 26., hétfő - Izsó
Keresés a tartalomban
NagyvilágTömeghisztéria Grúziában egy tévéműsor miatt

Tömeghisztéria Grúziában egy tévéműsor miatt


Az álhírműsor szerint az oroszok megtámadták az országot. Orson Welles legendás rádiójátékának hatásait idéző tömegpánik tört ki szombat este Grúziában, miután az egyik televíziós csatorna imitált hírműsort sugárzott arról, mi történne, ha újabb orosz támadás érné az országot, és az elnököt meggyilkolnák. Aki lemaradt a bevezetőről, teljesen a megrendezett események hatása alá került - adta hírül az Echo Moszkvi.

A grúz Imedi tévécsatorna egy nem várt tömeghisztériát kiváltó műsort sugárzott szombat este arról, hogy mi történne, ha az ország társadalma nem fogna össze egy esetleges újabb orosz agresszió esetén.

A műsor a rövid bevezetőt követően egy hitelesnek tűnő rendkívüli híradóval kezdődött, amelyben bejelentették, hogy Oroszország megtámadta Grúziát, és Mihail Szaakasvili elnököt is meggyilkolták. Ezt követően politikai elemzők kommentálták "élő adásban" azokat a teljesen hitelesnek tűnő bejátszásokat, amelyek élethűen mutatták be, amint az ország nagyobb városaiból - Tbilisziből, Goriból, Mchebából - pánikszerűen menekül a lakosság, gyújtogatások, fosztogatások kezdődtek, és mindenütt teljes anarchia uralkodik.

Miután nem figyeltek vagy lemaradtak a bevezetőről, a tévénézők százezrei készpénznek vették a műhíradó tudósításait. Tömegek kezdtek otthonaikban csomagolni, a telefonvonalak pedig lefagytak a pánikba esett lakosság segélykérő hívásai miatt. Sokan vidékre menekültek, mások leköltöztek a pincékbe.

Az Imedi tévécsatorna nem kért elnézést a történtekért, sőt, azóta is az imitált történtek nyomán fellépő tömegreakciókat elemzik élő, egyenes adásban.

 

2010-03-14

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite