2019. május 24., péntek - Eszter
Keresés a tartalomban
NagyvilágTörök buszbaleset - tíz magyart már kiengedtek a kórházból

Török buszbaleset - tíz magyart már kiengedtek a kórházból

Tíz embert már kiengedtek a kórházból a magyarokat szállító turistabusz csütörtöki törökországi balesetében könnyebben megsérült 17 magyar turista közül. A többi hét sérültet azonban megfigyelésre csütörtök éjszaka még benntartják a kórházban.

korhaz

(illusztráció)

Mint Kiss Gábor isztambuli főkonzul az MTI-t telefonon tájékoztatta, a Haris Travel magyar utazási iroda 34 embert szállító autóbusza a délnyugat-törökországi Bodrum közelében összeütközött egy török személygépkocsival. A buszon 30 magyar turista és 4 főnyi török kiszolgáló személyzet utazott. A balesetet a török gépkocsi okozta, amely a busz oldalának ütközött. A busz nem borult fel.

A balesetnek a magyar utasok közül 17 könnyebb sérültje van, őket - mint azt a főkonzul az MTI-nek késő este elmondta - két bodrumi kórházba szállították. Az egyikben 10, a másikban 7 sérültet részesítettek orvosi ellátásban. A főkonzul szerint az első kórházba szállított 10 magyar turistát este már ki is engedték. A másik kórházban tartott 7 sérültet elővigyázatosságból csütörtök éjszaka még benttartják - mondta az MTI- nek Kiss Gábor. Közülük hatot péntek délelőtt valószínűleg kiengednek - tette hozzá.

A főkonzul elmondta, hogy felvették a kapcsolatot az utazást szervező irodával, a Haris Travellel. Az iroda képviselői elmondták, hogy az útból még három nap lett volna hátra. A csoport tagjai közül többen közölték, hogy a történtek ellenére folytatni kívánják az útjukat, az ő számukra biztosítják a szükséges járművet. Néhányan ugyanakkor jelezték, hogy haza kívánnak utazni, esetükben a biztosító gondoskodik a hazautazásról.

A gépkocsi utasa - egy török állampolgár - súlyos sérüléseket szenvedett, őt egy izmíri kórházba szállították.

Forrás: MTI/ HÍR PORT24

 

 

2012-06-01

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite