2019. május 24., péntek - Eszter
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeTörökországban járt a bátonyterenyei küldöttség

Törökországban járt a bátonyterenyei küldöttség

Kissé hűvös időjárással, de annál melegebb szeretettel várták Bátonyterenye Város Önkormányzatának - Comenius Regiós- küldöttségét a napokban a törökországi Giresunban. A Fekete tenger parti városba immár harmadik alkalommal látogattak el az „Esélyegyenlőség oktatása tanárok számára „projekt találkozóra.

kuldotsegbt

Bemutatták azon tevékenységeiket, amelyeket a lányok motivációja és az esetleges hátrányos megkülönböztetésének megszüntetése érdekében dolgozott ki a két ország programba bevont tantestülete. Emellett meglátogatták a résztvevő általános és középiskolákat, valamint a pályaválasztási tanácsadó szervezetet is. Kipróbálhatták azokat a tesztelési módokat, amelyeket a fogyatékkal élő tanulók számára fejlesztettek ki, és tapasztalatokat szerezhettek arról, hogyan sikerül a felzárkóztatásuk. A bátonyterenyei küldöttség bemutatta a Magyarországon olyan népszerű „Lányok napja „rendezvénysorozat eredményeit is, amellyel a lányok tudományos és műszaki pályák iránti érdeklődését akarják fokozni.

A török testvériskola leány diákjai a biológiai tanulmányaikat reprezentálták az ottani ehető növények, gombák bemutatásával, illetve szociológiai témájú projektjüket a mogyoró szedésen dolgozó vendégmunkások és gyerekeik életéről készült riportjukkal. Ezt követően közös kirándulás következett Orduban, megismerve a Jason nevű görög felfedező partraszállási helyét és a róla elnevezett templomot. Mint mondják nagyon élvezték a szíves vendéglátást, az érdeklődő kollégákat és az autentikus zenei bemutatót.

- Küldöttségünket a város alpolgármestere fogadta, a találkozás során megerősítette szándékukat, hogy testvérvárosi kapcsolatokra törekednek Bátonyterenyével és meghívta a jövő évi Cseresznye fesztiválra városunk néptánc együttesét is- emelte ki a projekt koordinátora. Bocsok Józsefné ismertette azt is: a látogatáson a küldöttség tagjai, Bátonyterenye alpolgármesterei mellett pedagógusok, pedagógiai munkát segítők workshoppon is együtt dolgozhattak a török kollégákkal.

Forrás: Batonyterenye.hu/ Nógrád24

 

 

2015-05-06

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite