2019. április 25., csütörtök - Márk
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeToronyházi lakástűz - Tizenkét ember elhelyezéséről gondoskodtak Salgótarján

Toronyházi lakástűz - Tizenkét ember elhelyezéséről gondoskodtak Salgótarján

 

Tizenkét ember elhelyezéséről kellett gondoskodni azt követően, hogy csütörtökre virradóra kigyulladt egy tízemeletes lakóépületben egy lakás a salgótarjáni Pécskő úton, és a tűzoltók 32 lakót kimenekítettek - tájékoztatta a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője csütörtök reggel az MTI-t.

lakastuzsalgotarjanban1


Angyal Eszter elmondta: a tűz a toronyház negyedik emeletén keletkezett, a lakás teljesen kiégett, használhatatlanná vált. A lépcsőház és a felsőbb emeletek lakásai is telítődtek füsttel, ezért 32 lakót - a Palóc Mentőcsoport közreműködésével - kimenekítettek és melegedő buszokban helyeztek el a munkálatok idejére.


A szóvivő hozzátette: az egész lépcsőházban lezárták a közműveket a hibák kijavításáig, ezért a lakók közül egyelőre senki sem térhet vissza otthonába. Húszan ideiglenesen rokonokhoz költöztek, tizenkét lakó elhelyezéséről pedig a közbiztonsági referens gondoskodott.

lakastuzsalgotarjanban


A kiemelt riasztási fokozat miatt nemcsak Salgótarjánból, Bátonyterenyéről és Szécsényből érkeztek tűzoltóegységek, hanem a Heves megyei Pétervásáráról is. A katasztrófavédelem szakemberei több vízsugárral fékezték meg a lángokat - tette hozzá. Angyal Eszter tájékoztatása szerint a tűzesetben senki nem sérült meg, a tűz keletkezésének okait még vizsgálja a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

 

Forrás: MTI/NÓGRÁD24
MTI Fotó: Komka Péter

 

2016-11-10

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite