2018. szeptember 20., csütörtök - Friderika
Keresés a tartalomban
ItthonTovább csökken a teljesítménye a magyar húsiparnak

Tovább csökken a teljesítménye a magyar húsiparnak


A magyar húsiparnak, a korábbi évekhez hasonlóan továbbra is csökken a teljesítménye - jelentette ki Éder Tamás, a Magyar Húsiparosok Szövetségének (Hússzövetség) társadalmi elnöke szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.

sertéshús

Képünk illusztráció!


A Hússzövetség vezető tisztségviselője kitért arra: az ágazatban levágott sertések száma a múlt évben mintegy 10 százalékkal csökkent, és a becslések szerint már nem érte el a 4 milliót. Hozzátette: a húsipar számára a legfontosabb alapanyag az élő sertés ára tavaly átlagosan 18 százalékkal volt magasabb, mint 2011-ben. Emellett a termelés szempontjából meghatározó egyéb költségek is - bér, energia, szállítás - szintén számottevően növekedtek.


Éder Tamás szerint a húsfeldolgozás, a hús- és baromfihús-készítménygyártás mérleg szerinti eredménye tavalyelőtt - 2011-ről vannak még csak ismert adatok - 7 milliárd forint körüli veszteség volt. Ezért a szakember valószínűsítette, hogy az ágazatban tevékenykedő húsipari cégek eredménye 2012-ben sem lesz jobb a 2011-nél.

Forrás:MTI/HIR PORT24

 

 

2013-03-13

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite