2019. július 23., kedd - Lenke
Keresés a tartalomban
Üzleti negyedTovább erősödik a forint, 295 alatt is jegyezték az eurót

Tovább erősödik a forint, 295 alatt is jegyezték az eurót


Erősödött a forint csütörtökön a nemzetközi befektetői kockázatvállalási hajlandóság általános javulásának köszönhetően. Az eurót csütörtök délelőtt tíz órakor 295,40 forinton jegyezték a bankközi deviza kereskedelemben a szerda délutáni 297,50 forintos jegyzés után.

forintcsod


A legerősebb forint árfolyam 294,75 forintos euró jegyzésen alakult ki. A csütörtök délelőtt elért szinten, 295 forint alatt tavaly október közepén jegyezték utoljára az eurót. A svájci frank árfolyama 244,60 forint az előző délutáni 246,30 forint után, a dollár 225,40 forintra gyengült 229,70 forintról, a japán jent pedig csütörtök délelőtt 2,9035 forinton jegyzik az szerda délutáni 2,9388 forint után.


A forint csütörtökön a Magyarországgal szemben oldódó piaci fenntartásoknak köszönhetően vehetett részt a kockázatosabb deviza befektetési eszközök általános árfolyam emelkedésében. A javuló befektetői hangulat részben az európai gazdasági talpra állás jeleinek, részben a Fed még huzamos ideig folytatódó alacsonykamat-politikájának köszönhetően alakult ki. A német ifo üzleti hangulat index szerdán pozitív fordulatot jelzett a német gazdasági teljesítmény alakulásában, valamint a német fogyasztói hangulat index is tíz hónapos csúcsra emelkedett.


A Fed elnöke a nyíltpiaci bizottság ülését követően bejelentette, hogy legalább 2014 végéig a gyakorlatilag nulla szinten tartják az irányadó kamatot, szoros figyelemmel követik az infláció alakulását és ha szükséges, újabb mennyiségi monetáris enyhítéssel (kötvények vásárlásával) törekszenek az inflációs célt tartani.


A devizapiacok számára ez annyit jelent, hogy nagy tételekben áll majd rendelkezésre "olcsó" dollár kockázatosabb, azaz magasabb hozamot ígérő befektetési eszközök vásárlására. A piaci kockázatvállalási készség alakulását viszonylag pontosan tükrözi az euró/dollár árfolyam alakulása. Szerda estétől az euró erősödött a dollárral szemben, a szerda délutáni 1,2950 dollár után csütörtök délelőtt már 1,3100 dollár felett jegyezték. Hasonlóképpen erősödtek a feltörekvő piaci devizák, a térségbeli devizák és velük együtt a forint is.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

 

2012-01-26

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite