2019. március 24., - Emőke
Keresés a tartalomban
ItthonTovábbi válságadókat fog bevezetni a kormány

További válságadókat fog bevezetni a kormány


Orbán Viktor2A bankadó után további válságadókat fog bevezetni a kormány: a távközlési és telekommunikációs szektorra, az energiaszektorra és a kereskedelmi láncokra vonatkozóan - jelentette be a miniszterelnök.

Orbán Viktor a Széll Kálmán Alapítvány budapesti rendezvényén azt is mondta, hogy a kormány felfüggeszti a még meg nem kezdett PPP-beruházások szerződéseit, új PPP-s szerződéseket pedig nem kötnek, a futó szerződéseket újratárgyalják. Orbán bejelentette azt is: a kormány november elsejétől 2011. december 31-ig felfüggeszti a magánnyugdíjrendszerbe jelenleg havonta 30 milliárd forint értékben folyósított összeg átutalását.
A miniszterelnök bejelentette: három éven keresztül fizetik be a válságadót a megnevezett szektorok. A távközlési, illetve telekommunikációs szektor 2010 és 2012 között évi 61 milliárd forintot, az energetikai szektor évente 70 milliárdot, a kereskedelmi áruházláncok 30 milliárdot fizetnek be.
A kormányfő szerint mielőbb be kell indítani a második akciótervet. Kijelentette: elsőbbséget kell adni a termelésnek, a munkának a spekulációval szemben, gyökeresen át kell alakítani az adózást, a gazdaság szerkezetét és a szemléletét is. Ezért van szükség a második akcióterv mielőbbi beindítására - mondta.
Orbán szerint szakítani kell az eladósodás és a megszorítás politikájával; tartani kell az idei 3,8 százalékos és a jövő évi 3 százalékos hiánycélt, be kell indítani a jövő évi 3 százalékos növekedést. A kormányfő bejelentette: jövő hétfőn a parlamentben ismerteti a második akciótervet és azt mondta: a jövőben a gazdaságpolitika azon alapszik, hogy a sikerhez közös részvétel, ahhoz pedig arányos teherviselés kell. Azoknak kell többet adni, akiknek van - szögezte le.
A következő év legfontosabb feladata az új, arányos családi adórendszer bevezetése, a foglalkoztatási és a demográfiai fordulat megkezdése - mondta a kormányfő.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

2010-10-13

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite