2019. május 22., szerda - Júlia, Rita
Keresés a tartalomban
BulvárTovább praktizálhat Michael Jackson orvosa

Tovább praktizálhat Michael Jackson orvosa


Megtarthatja kaliforniai működési engedélyét a Michael Jackson popsztár halála miatt vád alá helyezett orvos, mert az illetékes bíró arra a megállapításra jutott, hogy nincs jogalapja az engedély visszavonásának.


A fellebbviteli bíróság bírája, Michael Pastor hétfőn arra hivatkozva utasította el a kaliforniai hatóságok kérését, hogy nem merültek fel olyan körülmények, amelyek alapján felülvizsgálhatná Conrad Murray doktor óvadék ellenében történt szabadlábra helyezésének feltételeit.


Az orvost gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolják, mert állítólag halálos adagot adott a popsztárnak egy erős nyugtató és altató hatású gyógyszerből, a műtéti érzéstelenítéshez használt propofolból tavaly júniusban. Murray ártatlannak vallja magát, és 75 ezer dollár (több mint 17 millió forint) óvadék fejében szabadlábon védekezhet.

 

 

Conrad Murray 1


A mostani ítélethirdetést Murray közönyösen hallgatta. A tárgyaláson a Jackson család több tagja is jelen volt, köztük Michael Jackson apja és anyja, valamint nővére, LaToya és bátyja, Jermaine. Murray ügyvédei azzal érveltek az orvos működési engedélyének korlátozása ellen, hogy az Texasban és Nevadában is hasonló lépésekre késztethetné a hatóságokat. A kardiológus mindkét szövetségi államban klinikát működtet azzal a kikötéssel, hogy nem adhat érzéstelenítőszereket betegeinek.


Az orvos májusban is bekerült a hírekbe, mert egy Houstonból felszállt repülőgépen stabilizálta egy eszméletét vesztett nő állapotát.

 

Forrás: MTI/Nógrád24.hu

2010-06-15

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite