2019. március 20., szerda - Klaudia
Keresés a tartalomban
NagyvilágTovábbra sem kértek segítséget az Egyiptomban tartózkodó magyarok

Továbbra sem kértek segítséget az Egyiptomban tartózkodó magyarok


A Külügyminisztérium közlése szerint, az Egyiptomban tartózkodó magyarok még nem fordultak segítségért az egyiptomi magyar nagykövetséghez.

egyiptomi_zavargasok


Eddig még nem fordultak segítségért az egyiptomi magyar nagykövetséghez az ott élő vagy turistaként ott tartózkodó magyarok az arab országban történt kormányellenes tüntetések kapcsán - közölte a Külügyminisztérium sajtófőoszályának vezetője szombaton.


Pataki Eszter elmondta, folyamatos kapcsolatban vannak az egyiptomi magyar nagykövetséggel és nem tudnak semmilyen, a kint tartózkodó magyarokat érintő problémáról, egyetlen magyar állampolgár sem jelezte, hogy gondja lenne.
Pataki Eszter korábban, még péntek este azt közölte, hogy nincs olyan információjuk, hogy magyar állampolgárokat bármilyen módon érintettek volna az utcai demonstrációk. A Külügyminisztérium pénteken a honlapján hívta fel az Egyiptomba utazó magyar állampolgárok figyelmét arra, hogy az elmúlt napokban történt zavargások és tüntetések miatt kerüljék el a tüntetések helyszínét Kairóban és az ország más nagyvárosaiban.


A figyelmeztetésben az is olvasható, hogy ha az utazók elsősorban Sharm el-Sejk és Hurghada üdülőhelyeit keresik fel szervezett utazások keretében, fontolják meg az esetleg tervezett kairói látogatásuk elhalasztását. Pataki Eszter közölte azt is, a Külügyminisztérium folyamatosan egyeztet a többi uniós tagországgal, de egyelőre nem módosítottak ezen a figyelmeztetésen.
Egyiptomban kedd óta kiterjedt kormányellenes tüntetések folynak. Az utcai demonstrációkban eddig csaknem huszonöten meghaltak és több mint ezren megsérültek. Pénteken több nemzetközi légitársaság törölte a szombati kairói járatait.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2011-01-29

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite