2019. május 21., kedd - Konstantin
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeTovább tart a nyomozás a salgótarjáni szerződések ügyében

Tovább tart a nyomozás a salgótarjáni szerződések ügyében


SalgótarjánMolnár Károly, az MSZP salgótarjáni önkormányzati képviselője márciusban tett feljelentést hűtlen kezelés és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen.


Tovább tart a nyomozás a salgótarjáni önkormányzat három szerződésének ügyében, amelyek miatt egy szocialista képviselő tett feljelentést. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a Nógrád24.hu-val szerdán azt közölte, hogy az eljárás ismeretlen tettes ellen van folyamatban. Beluzsárné Belicza Andrea hozzátette, hogy nyomozati érdek miatt az ügy jelenlegi állásáról nem adhatnak további információt.


Molnár Károly, az MSZP salgótarjáni önkormányzati képviselője márciusban tett feljelentést hűtlen kezelés és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen. Két, kommunikációs-marketing tevékenységről és egy magyar-angol fordításról szóló szerződést kifogásolt. A kommunikációs szerződéseket a budapesti Contact Media Kft.-vel és az APSA Kft.-vel kötötte meg Székyné Sztrémi Melinda (Fidesz) polgármester.


Az MSZP politikusa márciusban sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, hogy a két cég szerződése szinte szóról szóra megegyezik, székhelyük és elérhetőségük is azonos, és a tulajdonosi körükben is komoly átfedések vannak. A két céget egyenként nettó havi 600 ezer forintos díjazással bízta meg a város, de a szerződésekből az sem derül ki pontosan, mi a cégek feladata, s hogyan lehet igazolni a munka elvégzését - tette hozzá. A harmadik kifogásolt szerződést a Salgótarjáni Kistérségi Többcélú Társulás kötötte meg a MEZOÉV Bt.-vel magyar-angol fordításra, bruttó 163.200 forintra. Molnár Károly erről azt mondta: a kistérség vezetője Salgótarján polgármestere, aki ugyanakkor beltagja és hivatalos képviselője a bt.-nek, vagyis a város vezetője pénzt utalt át a saját cégének.


A Pest megyei rendőrség átadta az ügyeket a Központi Nyomozó Főügyészségnek, utóbbi szervezet felügyeli a nyomozást a fordítási szerződés ügyében. Fazekas Géza, a főügyészség szóvivője azt mondta: pillanatnyilag erről az ügyről nem tud információval szolgálni. Mivel a kommunikációs-marketing szerződésekről azt volt az álláspontjuk, hogy nem lehet kideríteni, azok érintenek-e országgyűlési képviselőt, ezek a Balassagyarmati Városi Ügyészséghez kerültek. Ezekben július 22-én járt le a nyomozás meghosszabbított határideje. Bóna Gyula, a Nógrád Megyei Főügyészség szóvivője közölte: mivel a rendőrségi előterjesztés szerint újabb iratokat kell bekérni és tanúkat meghallgatni, hogy gyanúsítotti felelősségre vonás válhasson szükségessé, a megyei főügyészség november 22-ig megint meghosszabbította a nyomozás határidejét. Ha az ügy mentességi joggal rendelkező személyt érint, akkor újra a Központi Nyomozó Főügyészséghez kerül - tette hozzá.


Forrás: HÍR PORT24

 

2010-07-28

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite