2019. március 18., hétfő - Sándor
Keresés a tartalomban
ItthonTovább zuhan a magyar gazdaság

Tovább zuhan a magyar gazdaság


Szijártó PéterAz újabb gazdasági adatok bizonyítják, hogy a jelenlegi kormány gazdaságpolitikája csődöt mondott, a válság kezelése helyett annak mélyítése zajlott - jelentette ki Szijjártó Péter a legfrissebb munkanélküliségi és GDP-adatok kapcsán.
Magyarország mind a növekedés, mind a munkanélküliség tekintetében rendkívül rosszul áll. A Központi Statisztikai Hivatal szerint a GDP a harmadik negyedévi tragikus adatok után a negyedik negyedévben is tovább csökkent. A tavalyi év negyedik negyedévében 4 százalékkal esett tovább a magyar gazdaság. a GDP 2009-ben 6,3 százalékkal volt alacsonyabb az előző évinél.

Az OECD tegnapi jelentése azt mutatja, hogy Magyarországon 11 százalék fölé ment a munkanélküliség. Ez egy újabb évtizedes negatív rekord. Ráadásul a valós munkanélküliség ennél jóval magasabb. Az OECD tagállamai közül ez a negyedik legrosszabb munkanélküliségi adat - sorolta a Fidesz elnöki stábjának vezetője.
Szijjártó Péter felhívta a figyelmet arra, hogy Európa- és világszerte javul a gazdaságok állapota, ehhez képest Magyarországon tovább tart a drámai visszaesés. Ez már nem magyarázható kommunikációs trükkökkel, nem mondhatja a kormány, hogy világválság van. Érdekes módon az egész világon javul a helyzet, ezzel szemben hazánkban romlik, az alkalmatlan, csődöt mondott, kudarcot vallott kormány gazdaságpolitikája miatt - húzta alá a politikus, megjegyezve: a mostani kormány hattyúdala a válság mélyítéséből áll.

Szijjártó Péter leszögezte: a gazdasági adatok azt mutatják, hogy a kormány képtelen úrrá lenni a negatív folyamatokon, és gazdaságpolitikája egyértelműen kudarcot vallott. Jogosan mondják az emberek, hogy ideje annak, hogy megálljon a gazdaság visszaesése és a munkanélküliség növekedése - tette hozzá.

Most, hogy az egész világon a kilábalás jelei mutatkoznak, Magyarországon a helyzet még rosszabb. Ez egyértelműen mutatja a kormány alkalmatlanságát. Minden egyes nap, melyet a kormány hivatalában tölt, újabb és újabb még tovább romló adatokat eredményez - fogalmazott a Fidesz elnöki stábjának vezetője.

2010-03-10

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite