2019. augusztus 23., péntek - Bence
Keresés a tartalomban
Üzleti negyedTrafik - Lázár János: a Philip Morris állhat a botrány mögött

Trafik - Lázár János: a Philip Morris állhat a botrány mögött


A Miniszterelnökséget vezető államtitkár szerint a Philip Morris dohányipari multi állhat a dohánybolti koncessziók kiosztása körüli botrány mögött. Lázár János a Heti Válasznak adott, csütörtökön megjelenő interjújában azt is mondta, a pályázatok nyerteseinek 90 százalékánál az ellenzéki sajtó sem tudott fideszes kötődést kimutatni. Az interjú néhány részletét a hetilap szerkesztősége küldte meg szerdán az MTI-nek.

trafik1


Az államtitkár szerint a multicég először Brüsszelben lobbizott, majd a törvény elfogadását próbálta megakasztani, végül politikai lejárató akciót szervezett. Lázár János szerint a Philip Morrisnak súlyos érdeksérelmet okozott az átalakítás.


"Világosan megüzenték nekünk, hogy mindent el fognak követni az új rendszer július 1-jei bevezetésének megakadályozására. Egy ekkora üzletnél nem számít néhány százmillió forint egy kommunikációs kampányra" - mondta.


Az államtitkár - aki a lap szerint a "trafiktörvény fő szorgalmazója" volt - kizártnak tartja, hogy szervezett csalássorozat történt a dohánybolti koncessziók kiosztása során.


Lázár János szerint Hadházy Ákosnak, a Fidesz szekszárdi helyi képviselőjének állításai sem bizonyítják, hogy valóban csalás történt.
"Horváth István polgármester az egyeztetés lehetőségét kínálta fel képviselőtársainak egy megbeszélés alkalmával, és megkérdezte a véleményüket a helyi pályázókról. (...) Ha csupán ennyi történt, abban nem látok kivetnivalót, ugyanis a pályázatokról nem a polgármesterek döntöttek, hanem a Nemzeti Dohánykereskedelmi Zrt. világos és méltányos szakmai szempontrendszer alapján" - áll a csütörtökön megjelenő interjúban.

Forrás:MTI/HIR PORT24

 

2013-05-08

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite