2020. február 18., kedd - Bernadett
Keresés a tartalomban
ItthonTrafik - Újabb tendert írnak ki 876 településen

Trafik - Újabb tendert írnak ki 876 településen


Részben eredménytelenül zárult a második trafiktender: 1425 koncesszióból 549 talált gazdára, ezért 876 településen újabb tendert írnak ki - közölte Légrádi Petra, az ND Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. marketing és kommunikációs vezetője csütörtökön az MTI érdeklődésére.

trafik1


A második trafiktendert azokon a településeken írták ki, amelyek az első körben dohánybolt nélkül maradtak. A május 2-án kiírt tenderre július 1-jéig lehetett pályázni. Az újabb pályázati kiírás idejéről később adnak tájékoztatást - mondta a szóvivő. Július elsején több mint ötezer nemzeti dohánybolt nyílt meg, július 15-től már csak ezekben lehet dohányárut kapni Magyarországon.


A fiatalkorúak dohányzásának visszaszorításáról és a dohánytermékek kiskereskedelméről szóló törvényt (trafiktörvényt) tavaly szeptemberben fogadták el. A dohányboltokban eredetileg csak dohánytermékeket lehetett volna kapni, a parlament azonban már decemberben engedélyezte, hogy lottót és sorsjegyet is áruljanak, majd februárban szeszes és energiaitalok, kávé, ásványvíz, üdítők és újság árusítását is lehetővé tették.


A törvény májusi módosításával - amelyben tízszázalékos garantált árrést biztosítottak a dohánytermék-kiskereskedőknek - a termékkör tovább bővült: a trafikokban jégkrémet és fagylaltot is árulhatnak. A jogszabály megtiltja a fiatalkorúak kiszolgálását, és azt is előírja: meg kell tagadni a cigaretta értékesítését, ha fennáll a gyanúja, hogy a felnőtt vásárló 18 éven alulinak adja tovább azt.


Forrás:MTI/HIR PORT24

 

2013-09-12

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite