2019. augusztus 18., - Ilona
Keresés a tartalomban
NagyvilágTragikus baleset: elsüllyedt egy sétahajó Moszkvában

Tragikus baleset: elsüllyedt egy sétahajó Moszkvában


Uszálynak ütközött és elsüllyedt egy kirándulókat szállító hajó a Moszkva folyón. Eddig öt holttestet találtak, négy embert még keresnek.

hajó


Uszálynak ütközött és elsüllyedt egy sétahajó szombat éjjel Moszkvában. A halálos áldozatok száma a délelőtti órákra hétre emelkedett, köztük van a hajó kapitánya is - közölte a rendkívüli helyzetek minisztériumának illetékese. A nyomozó szervek úgy vélik, az áldozatok száma akár 9-10-re is nőhet. A vasárnap délelőtti adatok szerint 17 ember volt a hajón a baleset pillanatában: közülük egynek sikerült kiúsznia a partra, hetet kimentettek.


A korábbi hírekkel ellentétben a megmenekült utasok állítják, hogy külföldiek nem voltak a Lasztocska nevű, mindössze 17 méter hosszú kis sétahajón, a hivatalos szervek szerint viszont utazott a hajón két török állampolgár. A kimentett utasok elmondták, hogy a hajónak különféle műszaki problémái voltak. A hajó a Moszkva folyón tett kirándulást, és a katasztrófa a Luzsnyiki rakpartnál, a Moszkvai Állami Egyetem Veréb-hegyen álló híres épülete alatt, a Luzsnyiki stadion közelében történt.


A folyónak ez a része nagyon rosszul megvilágított. A kapitány feltehetően nem, vagy csak későn vette észre a sötétben a kikötőben veszteglő uszályt. Az ütközés következtében a sétahajó elsüllyedt. A folyó itt három méter mély, a vízben a látótávolság pedig nem több 50 centiméternél. Vasárnap délelőtt több daru is a helyszínre érkezett, köztük egy úszódaru, és az uszályt is elvitték a helyszínről, hogy ezzel is könnyítsék a kiemelési munkálatokat. A Moszkva folyó érintett szakaszát lezárták a hajóközlekedés elől.


Oroszországban legutóbb három héttel ezelőtt történt súlyos hajóbaleset. A Kujbisevi víztározón július 10-én elsüllyedt egy kirándulóhajó, s ennek következtében 122 ember vesztette életét, s mindössze 79-en menekültek meg. A katasztrófát lényegében egy kisebb vihar okozta, amelynek azonban nem lett volna jelentősége, ha a hajónak nem lettek volna jelentős műszaki problémái.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2011-07-31

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite