2019. augusztus 18., - Ilona
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeTraktormajális Nógrád megyében - Megszólal a Traktorrádió

Traktormajális Bokoron - Megszólal a Traktorrádió


Veterán Traktormajálist rendeznek szombaton a Nógrád megyei Bokor községben: a régi magyar traktorokat, Dutrákat és Hofherreket felvonultató rendezvényen idén első alkalommal a Traktorrádió közvetíti az eseményeket.

traktormajalis

archiv fotó

Dömsödi Gábor, a település polgármestere elmondta az MTI-nek, hogy már 80 gépet és traktort regisztráltak a Traktormajálisra.

A magyar traktorokon kívül az idei rendezvény szenzációja egy 1913-as gyártású, négy báros nyomáson működő Lanz vontatható gőzgép lesz, amelyet mezőgazdasági eszközök - szivattyú, daráló, cséplőgép - hajtására használtak, de transzmissziós tengelyen keresztül üzemekben is hajtott gépeket - tette hozzá.

A bokori Traktormajálist 2002-ben rendezték meg először a 136 lakosú nógrádi faluban. Három helyszíne volt már eddig, de mindegyiket kinőtte a rendezvény, ezért idén megint új helyre kerül: a falu bejáratához, egy 20 hektáros legelőre.

Így a parkolás is gyorsabb lesz, mert nem kell áthajtani a falu keskeny útján, ráadásul maga a parkoló is sokkal nagyobb, mint korábban - mondta Dömsödi Gábor.

Szombaton is felvonulnak majd a traktorok, megrendezik a gépek hagyományos ügyességi versenyét, a traktorhúzó bemutatót és a nosztalgiaszántást, de a polgármester újdonságokról is beszámolt. A szervezők egész nap zenével és rövid beszélgetésekkel szórakoztatják, tájékoztatják a közönséget, felhívják a figyelmet a különleges látnivalókra az FM 92,4-en, a környéken ezen a napon sugárzó Traktorrádióban. A frekvenciát egy napra kapták meg, a közvetítéshez stúdiót és adót telepítenek.

A IX. Axiál Traktormajálist első alkalommal kísérleti jelleggel a neten is közvetítik, így elmondható, hogy idén a régi mezőgazdasági technika és a legkorszerűbb információtovábbítás találkozik Bokoron - mondta Dömsödi Gábor.

 

Forrás:MTI/HÍR PORT24

 

 

2013-05-08

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite