2019. március 19., kedd - József
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeTraktormajálist tartottak Bokorban

Traktormajálist tartottak Bokorban


traktormajalisA régi mezőgazdasági gépek majálisán hetven traktort állítottak ki a Nógrád megyei településen. A szervezők szerint ez Magyarország legnagyobb veterán járműtalálkozója.


Magyarország legnagyobb veterán járműtalálkozóját tartották a Nógrád megyei Bokor községben. A régi mezőgazdasági gépek majálisán hetven traktort állítottak ki. A legrégebbi egy Fordson gyártmányú traktor volt, amely a '20-as években gördült le a gyártósorról.


A hetvenes években minden gazdaságban ismerték a dízelmotor indításának módját. A veterán traktorok találkozóján azonban pár évtizeddel régebbi darabok is felvonultak, több hónapnyi munka eredményeként csaknem újszerű állapotban. A fesztiválon ott voltak a mai áramtermelő motorok, vagyis az aggregátorok elődei is.


Kér Mihály például egy olyan, két-három lóerős teljesítménnyel rendelkező aggregátort mutatott be, amellyel köszörűgépet, darálót, és egyéb háztáji dolgokat hajtottak meg. A 150 lelkes nógrádi Bokorra háromezer vendég érkezett. A szervezők szerint ez Magyarország legnagyobb veterán jármű találkozója.


„Az autós rendezvényeken általában nincs ilyen nézősereg, azok nem is ilyen típusú, nem is ilyen méretű kiállítások, sok van belőlük. Veterán traktortalálkozó ilyen méretben, csak itt van Bokorban" - mondja Ocskay Zoltán főszervező. Veterán traktorok felújításával nagyjából ezer ember foglalkozik Magyarországon. Elmúlt évi munkáikból mutattak be most hetven járművet a nógrádi fesztiválon.

 

Forrás: MTI/Nógrád24.hu

2011-05-08

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite