2019. augusztus 26., hétfő - Izsó
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeTranszformátortolvajokat fogtak el Nógrád megyében

Transzformátortolvajokat fogtak el Nógrád megyében

Hét embert fogtak el Nógrád megyében, mert a gyanú szerint 600 ezer forintos kárt okozva rézalkatrészt loptak el egy transzformátorból Csitáron és vélhetően több hasonló bűncselekményt is elkövettek; a gyanúsítottak közül négy férfit előzetes letartóztatásba helyezett a bíróság - közölte a megyei rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese csütörtökön az MTI-vel.

transzformátor


Csitárról hétfőn érkezett bejelentés arról, hogy nincs áram, majd a helyszínen kiderült, hogy a transzformátort megrongálták, ledöntötték és ellopták abból a rézalkatrészt - mondta Lászlók Nóra.Hozzátette: egy Galgagután és Szécsényben ellenőrzött autóban is transzformátortekercseket, valamint a trafó szétszereléséhez használt eszközöket és olajos ruhákat foglaltak le a rendőrök.


Az ügyben hat férfit és egy nőt hallgattak ki gyanúsítottként. Közülük két varsányi és két galgagyörki férfit - akik ellen más, vagyon elleni bűncselekmények miatt folyik eljárás - őrizetbe vettek, a rendőrség kezdeményezésére pedig a bíróság elrendelte az előzetes letartóztatásukat.A sajtóügyeletes közölte: az elfogott emberek alaposan gyanúsíthatók azzal, hogy a megyében több helyen követtek el bűncselekményeket hasonló céllal és módszerrel.


A rétsági rendőrség egyesített eljárás keretében nagy erőkkel folytatja a nyomozást az ismertté vált cselekmények felderítése érdekében - tette hozzá Lászlók Nóra. Nógrád megyében tavaly és ebben évben több olyan bűncselekmény történt, melynek során elektromos hálózati transzformátorokat távolítottak el oszlopokról, hogy azokból ellopják a réztekercseket és az olajat. Az elkövetők esetenként 160 ezer és 1 millió 200 ezer forint közötti kárt okoztak, elsősorban az áramszolgáltatónak.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2011-05-19

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite