2019. május 26., - Fülöp
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeTrófeaszemle és a legjobb ez évi vadászeredmények Nógrádban

Trófeaszemle és a legjobb ez évi vadászeredmények Nógrádban


Másodszor rendez trófeaszemlét a Nógrád Megyei Vadászszövetség és az Országos Magyar Vadászkamara Nógrád Megyei Területi Szervezete szombaton Szécsényben. Az ez évben elejtett legnagyobb nógrádi gímszarvasbika trófeájának súlya 14,75 kilogramm.

Trófeaszemle


A város központjában, az Erzsébet téren a program 14 órakor kezdődik, megnyitóbeszédet mond Stayer László, Szécsény polgármestere (Fidesz-KDNP) és Szabó László, a megyei vadászkamara elnöke. Az ünnepi Szent Hubertus mise 16.30 órakor kezdődik a római katolikus templomban, a szertartást Weinrauch Mario celebrálja.


A magyar vadászati kultúra jelenéről és jövőjéről 17.30 órakor kezdődik a beszélgetés a szécsényi városháza dísztermében, Oláh Csaba, a Vadászati Kulturális Egyesület elnökének vezetésével. Szabó László, a vadászkamara elnöke az MTI kérdésére elmondta, hogy a rendezvényre mintegy ötven, idén elejtett vad - vaddisznó, gím- és dámszarvas, valamint muflon - trófeáját várják. Varga Péter, a nógrádi mezőgazdasági szakigazgatási hivatal vadászati főfelügyelője arról adott tájékoztatást, hogy az ez évi legnagyobb nógrádi gímtrófea súlya 14,75 kiló, és a bárnai vadaskertben került terítékre.


Szabad területen az 553010-es számú Földtulajdonosi Vadászati Közösség területén, Ipolyszög közelében ejtettek el egy 10,54 kilós trófeát viselő gímbikát. A legerősebb dámbika Nagylóc közelében került puskavégre, súlya 3,78 kiló. Ugyanitt esett a legnagyobb agyarpárt viselő vadkan, ami a trófeabírálaton 133,20 pontot kapott. Valamennyi nagy trófea aranyérmes is egyben.
Varga Péter hozzátette: a trófeabírálaton eddig bemutatott 307 gímszarvasbika közül 89 bizonyult érmesnek, ami csaknem 30 százalékos arány, és megfelel a korábbi évek átlagának.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24
Fotó: Ipoly Erdő

 

2011-11-04

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite