2019. március 22., péntek - Benedek
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeTrükkös tolvajokat keres a nógrádi rendőrség!

Trükkös tolvajokat keres a nógrádi rendőrség!

2011. október 26-án Csitár községben két férfi kérte egy családi házban lakóktól a bebocsátásukat azzal az ürüggyel, hogy az áramszolgáltatótól érkeztek és a villanyórát kell leolvasniuk. A lakásba a gyanútlan tulajdonosok beengedték őket, ahol színlelve a munkavégzést a náluk lévő jegyzettömbre a férfiak irogattak adatokat, valamint a konektorokat vizsgálgatták, majd kijelentették, hogy 20.000 Ft-ot kérnek ezért a „szolgáltatásért".

tolvajok

Az otthon tartózkodó idős asszony és férje a kért összeget a személyeknek átadták, akik ezt követően a helyszínről sietősen távoztak a lakásból. A sértettek a bejelentést követően vették csak észre, hogy a lakásban elrejtett nyugdíjat is eltulajdonították az elkövetők. A Balassagyarmati Rendőrkapitányság lopás miatt keresi az eddig ismeretlen elkövetőket.

A bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható személyek közül az egyik férfi kb. 190 cm magas, kövér testalkatú, kreol bőrű, barna rövid hajú volt, aki fekete nadrágot viselt, míg a másik férfi 170 cm magas, kövér testalkatú, kreol bőrű, barna, rövid hajú. A helyszínről egy „E" betűs rendszámú, fekete színű Mercedes típusú, ponyvás utánfutót húzó személygépkocsival távoztak.

A rendőrség felhívja a lakosság figyelmét, hogy az ilyen esetek megelőzése érdekében ne engedjenek be lakásaikba idegeneket! A bűnözők gyakran különböző ürügyeket kitalálva jutnak be a kiszemelt áldozatokhoz.

A legtöbb esetben időskorú sértetteket szemelnek ki maguknak. Kihasználják az idősek jószívűségét, óvatlanságát és, hogy figyelmük könnyen elterelhető. A lakásukba történő bejutáshoz sok esetben valamely közüzemi dolgozónak, díjbeszedőnek, tisztviselőnek, rendőrnek adják ki magukat. De előfordult, hogy pénzváltásra hivatkoztak, vagy csak vizet kértek. Ha közüzem dolgozójaként, vagy hivatalos személyként mutatkozik be az ismeretlen látogató a lakásukba történő beengedésük előtt, mindig győződjenek meg arról, hogy a munkakörüknek megfelelő igazolvánnyal rendelkeznek-e.

Ha azonban pénzváltásra hivatkoznak az ismeretlen személyek, nyugodtan küldjék a legközelebbi üzletbe őket. Nagyon fontos, hogy sok pénzt soha ne tartsanak otthon. Pénzt ne vegyenek elő idegenek jelenlétében, mert ezzel kifigyelhetik, hogy hol tartják megtakarításukat.

Amennyiben mégis bűncselekmény áldozatává váltak, vagy gyanús körülményt észlelnek, azonnal értesítsék a rendőrséget az ismert és ingyenesen hívható 107-es, vagy 112-es telefonszámon, és ne felejtsék el megfigyelni a személyeket, hogy személyleírásukkal is segítsék az elkövetők gyors elfogását.

 

HÍR PORT 24

 

2011-10-26

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite