2019. augusztus 19., hétfő - Huba
Keresés a tartalomban
ItthonTúlzott deficit - Jobbik: indokolatlan a kormányzati sikerpropaganda

Túlzott deficit - Jobbik: indokolatlan a kormányzati sikerpropaganda


A Jobbik szerint "noha úgy tűnik, a magyar emberek sokszoros megsarcolása árán" Magyarország kilenc év után kikerül a túlzottdeficit-eljárás alól, indokolatlan a kormányzati sikerpropaganda.

Volner János

Volner János az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese közleményében úgy fogalmaz: a folyamatos gazdasági visszaesést mindössze egyszer szakította meg egy szerény növekedés, ugyanakkor "tragikus a helyzet" az államadósság és a foglalkoztatás terén. Előbbi a magyar emberek 3000 milliárd forint nyugdíjcélú megtakarításának elköltése után is brutálisan magas szinten van és nem csökken, utóbbi pedig csupán a közfoglalkoztatottak számában mutat növekedést, mely szociálpolitikai és nem gazdaságpolitikai téren nevezhető előrelépésnek.

A Jobbik úgy véli: egyre nagyobb méreteket ölt az elszegényedés, a fiatalok elvándorlása és a korrupció, a hazai kis- és középvállalkozói szektor pedig továbbra is versenyhátrányban van a multikkal szemben.

Az ellenzéki párt az ország fejlődése érdekében valódi gazdaságpolitikai fordulatot sürget, melynek alapja a hazai feldolgozóipar, a felelős vízgazdálkodás, az újra beindított nyersanyag-kitermelés, a támogatott mezőgazdaság és a hazai turizmus - írja Volner János.

Az Európai Bizottság szerdán közzétett ajánlásában jelentette be, hogy a Magyarország ellen 2004-ben indított túlzottdeficit-eljárás megszüntetését javasolja a pénzügyminiszterek tanácsának.

 

Forrás:MTI/HÍR PORT24

 

 

2013-05-29

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite