2019. augusztus 24., szombat - Bertalan
Keresés a tartalomban
ItthonTúlzott kezelési költséget fizettetnek a légi cégek hitelkártyás fizetésnél

Túlzott kezelési költséget fizettetnek a légi cégek hitelkártyás fizetésnél


hitelkártyaTöbb légitársaság is aránytalanul nagy kezelési költséget számít fel a kártyás fizetéseknél - írja a Which? brit piackutató cég jelentése alapján a Turizmusonline.


Az összeállítás szerint a Ryanair, a Bmibaby, az Easyjet, a Monarch, a Thomas Cook Airlines is több tízszeresét számolja fel a kártyás fizetésért a valóban járó díjnak. A bankok Nagy Britanniában csupán 10 pennyt - nagyjából 32 forintot - számolnak fel tranzakcióként, a vásárlónak ugyanez viszont már átlagosan 5 fontjába - mintegy 1.607 forint - kerül.
Magyarországon sincs másképp, példaként említik az easyJet járatait: egy Budapest-Genf viszonylatra szóló, véletlenszerűen kiválasztott menettérti jegy Visa Electron kártyával a meghirdetett árért - 20.800 forintért - vihető. Ugyanez Visa betéti kártyával már 1500 forinttal többe, 22.300 forintba kerül, míg hitelkártyával 3.400 forintot kell ráfizetni a kiválasztott jegyre.
Hasonlóan "szankcionálja" a Wizz Air, ha nem az általuk előnyben részesített módon egyenlíti ki az utas a fuvardíjat. Egy tetszőleges időpontra foglalt Budapest-Stockholm retúr járatra a "Wizz Air hitelkártyás" viteldíj 18.980 forint, banki átutalással, vagy Maestro kártyával 20.360, míg MasterCarddal, vagy Visával fizetve már fel is ugrott a közel 19 ezres alapár 21.370 forintra.

Forrás: MTI/HÍR PORT

2010-09-30

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite