2019. május 26., - Fülöp
Keresés a tartalomban
SportTúraautó-világbajnokság (WTCC) 2011 Magyarország

Túraautó-világbajnokság (WTCC) 2011 Magyarország


A túraautó-világbajnokság (World Touring Car Championship) az FIA irányítása alá tartozó autóverseny sorozat, melyet 1987 óta rendeznek meg. Az idei világbajnokságnak Magyarország adott otthont.

wtccegy

A túraautó-világbajnokság talán egyik leglátványosabb futama zajlott a Hungaroringen vasárnap délután.

A hazai közönség örömmámorban úszott a Magyarországot képviselő Michelisz Norbert első futamon aratott sikere után, azonban a második futamon gyorsan elszálltak az esélyek, hiszen hiába vett ismét szenzációs rajtot Michelisz Norbert, az első kanyar féktávján belerohant a korán fékező Mehdi Bennani versenyautójába, majd a füvön továbbcsúszva Kristian Poulsen autóját is eltalálta.

 

wtcc

Michelisz BMW-je teljesen összetört, de a magyar versenyző még lábon vissza tudott térni a boxba, ahol úgy tűnt, véget ér számára a verseny. A Zengő Dension Team szerelői viszont ismét csodát tettek az autóval, és kihasználva a második kör végén érkező, özönvízszerű esőt, megjavították az autót.

A versenyt felfüggesztették, hiszen slick gumikon lehetetlen volt folytatni a futamot, de néhány perccel később már száradni kezdett a pálya, így a Safety Car mögött újraindulhatott az alaposan felkeveredett mezőny.

 

wtccharom

Michelisz Norbert a boxból indulva, egy kör hátránnyal, a közönségnek autózva többször megfutotta a verseny leggyorsabb körét. A leintés után Micheliszt harminc másodperces időbüntetéssel sújtották a baleset okozása miatt, azonban a még mindig ünneplő közönség kárpótolta a Yokohama Drivers' Trophy-ban szerzett pont elvesztéséért:

Michelisz Norbert a hétvégén pályafutása során harmadszor is dobogós helyen végzett, a Hungaroring pedig jelesre vizsgázott a WTCC versenynaptárában.

wtccketto

A legfrissebb hírek szerint a világbajnokság 2012-ben is Magyarországon lesz.

 

Forrás: HÍR PORT24
Fotók: HROC

 

2011-06-09

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite