2019. július 18., csütörtök - Frigyes
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeTurisztikai kártyarendszert vezettek be Nógrád megyében

Turisztikai kártyarendszert vezettek be Nógrád megyében


Az idegenforgalom erősítéséért vezették be Nógrád megyében május közepétől a Nógrád Turisztikai Kártyarendszert, a különböző kedvezményeket biztosító kártyák egy évig használhatók fel a jelenlegi feltételekkel.

Bánki tó

A Nógrád Megyei Bánki-tó


Balog Violetta, a Nógrád Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója hétfőn az MTI-nek elmondta: a kártyarendszer célja, hogy segítse a turisták kedvezményes itt-tartózkodását, és ösztönözze őket, hogy minél több szolgáltatást vegyenek igénybe. A sorszámmal ellátott, nem névre szóló és első ízben ingyenesen kibocsátott kártyák egyelőre egy évig használhatók fel, majd a tapasztalatok és a forgalmi adatok tükrében évente változhat a kiadás feltétele - tette hozzá.


A kártya nyújtotta kedvezmények feltétele, hogy a kártyabirtokos legalább három vendégéjszakát töltsön el a szerződött szálláshelyek valamelyikében, az engedményeket pedig családtagjaival, barátaival együtt veheti igénybe, öt fő erejéig. Az ügyvezető igazgató példaként említette a kedvezményes szállásdíjat, másutt az ingyenes kerékpárkölcsönzést, vagy kiállításra szóló belépőt. A vendégek érkezéskor kapják meg az elfogadóhelyeket és kedvezményeket tartalmazó kiadványt, de a kártyarendszerhez kapcsolódóan megnyitottak egy weboldalt is.


A Nógrádban újszerű megoldást a térségi Turisztikai Desztináció Menedzsment (TDK) kialakítását célzó projekt keretében vezették be. Ennek része az is, hogy áprilisban öt érintőképernyős információs terminált és Magyarországon eddig egyedülálló módon egy térképpel ellátott dupla képernyős terminált helyeztek el a turisták által leginkább látogatott területeken: Hollókőn, Ipolytarnócon, Mátraverebély-Szentkúton, Bánkon, Salgótarjánban és Kazáron.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2012-05-21

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite