2019. június 19., szerda - Gyárfás
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeTűz Bátonyterenyén és Nagybárkányban

Tűz Bátonyterenyén és Nagybárkányban

Két alkalommal riasztották Nógrád megye tűzoltóit hétfőn, mindkét esetben tűzhöz vonultak az egységek - közölte Nógrád24.hu-val a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Bátonyterenye tűz 013e

Fotó: NMKI

Kigyulladt egy családi ház egyik szobája hétfőn délben Bátonyterenyén, a Dankó úton. A salgótarjáni hivatásos tűzoltó-parancsnokság két gépjárműfecskendője, valamint a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat vonult a helyszínre, akik miután áramtalanították a házat, védővízsugár fedezete mellett egy propánbutángáz-palackot vittek ki az égő épületrészből. A lángokat több vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tűzoltók, majd elvégezték az utómunkálatokat. A tűz következtében a ház lakhatatlanná vált, lakosságvédelmi intézkedésre azonban nem volt szükség, mert a lakók ideiglenesen a tulajdonos egy másik ingatlanjába költöztek.

Bátonyterenye tűz 013e

Fotó: NMKI

Ugyancsak tűzesetről szólt a délután kettő órakor érkezett bejelentés is, Nagybárkányban egy serpenyőben felejtett olaj kapott lángra, a tűz pedig a páraelszívóra is átterjedt. A pásztói hivatásos tűzoltók kiérkezéséig a lakók eloltották a konyhában keletkezett tüzet, az egység utómunkálatokat végzett, majd átvizsgálták és átszellőztették a családi házat. Az egyik lakó az oltás közben égési sérüléseket szenvedett, ezért őt a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították.


Forrás: NMKI/NÓGRÁD24

 

2016-01-13

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite