2019. július 21., - Dániel
Keresés a tartalomban
ItthonTűzoltásra van szükség az uniós elnökség miatt

Tűzoltásra van szükség az uniós elnökség miatt


unioEl kell végezni az elengedhetetlen közbeszerzéseket és be kell tömnie a költségvetési lyukakat a Külügynek az uniós elnökségig - írja a Magyar Nemzet.


Szinte csak a tűzoltásra marad ideje a Külügyminisztériumnak, hogy az Európai Unió 2011. január elsején kezdődő magyar soros elnökségével kapcsolatos elengedhetetlen közbeszerzéseket elvégezze, a hiányzó költségvetési lyukakat pedig betömje. Az idő szűkössége miatt például a belga elnökség idején használt honlapot örökli Magyarország - írja a Magyar Nemzet.


Győri Enikő, uniós ügyekben illetékes kijelölt államtitkár a lapnak azt nyilatkozta, hogy óriási a lemaradás az elnökségi honlap tekintetében: míg az elnökségi munkában Magyarország után következő lengyeleknek már működik, nekünk - az előző kabinet időszakában - egyetlen érvényesen lefuttatott közbeszerzésünk sem volt.


Az államtitkár szerint az idő szűkössége miatt kénytelen-kelletlen a mostani belga elnökség idején használt felületet örököljük, és csak tíz százalékban tudunk rajta módosítani, az is főleg a magyarítás miatt elengedhetetlen.


Hasonló fejetlenség mutatkozik az informatikai eszközök beszerzésében is. Kérdés, hol vannak ezek az eszközök. Vannak olyanok, akik nem végeznek az EU-elnökséghez kapcsolódó feladatot, mégis ilyen közbeszerzésekből származó eszközök birtokában vannak - mondta a kijelölt államtitkár.


A tervezett ingatlaneladásokból fedezni tervezett 2,1 milliárdos költségvetési hiány kapcsán Győri Enikő közölte: egy esetet kivéve nem történtek meg az ezzel kapcsolatos előkészületek.


Forrás: Magyar Nemzet/HÍR PORT24

2010-07-29

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite