2019. augusztus 23., péntek - Bence
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeTűzoltók repítették el a beteg gyermekekhez a Mikulást Nógrád megyében

Tűzoltók „repítették" el a beteg gyermekekhez a Mikulást Nógrád megyében


Idén nem lehetett oka panaszra a Mikulásnak, Nógrád megye területét ugyanis még a legtöbb helyen mindig hó borítja - a rénszarvasszánok gond nélkül tudtak közlekedni. A városon belüli szánozás viszont a közút gondos munkája miatt már nehéz lett volna, így idén - csakúgy mint az előző sok-sok évhez hasonlóan - ismét tűzoltók juttatták el az őszszakállút a kórházak gyermekosztályaira.

tuzolto_mikulas_st


Piros tűzoltóautóra cserélte szánját Télapó Salgótarján és Balassagyarmat belterületén ma délelőtt, tűzoltók segítettek neki ugyanis eljutni a Szent Lázár Megyei Kórház és a Dr. Kenessey Albert Kórház-Rendelőintézet gyermekosztályaira. Salgótarjánban a hagyományokhoz híven ismét kihasználta a tűzoltók nyújtotta egyedi lehetőséget és lépcsőzés helyett magasból mentő gépjárművel, az ablakon át érkezett meg a harmadik emeletre.

tuzolto_mikulas_st_1

A gyermekosztályokon - mind Salgótarjánban, mind Balassagyarmaton - hatalmas szeretettel fogadták az öreg pirosruhást a kisbetegek, mosolyaikért cserébe pedig egy kis édességet és pár kedves szót kaptak. A Mikulás a fertőző osztályon fekvő betegeket sem hagyta ki, sőt a koraszülött osztály picurkáit is meglátogatta. A Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság nagyon fontosnak tartja, hogy évről évre egy kis boldogságot varázsolhasson azoknak a gyermekeknek az életébe, akik Mikulás ünnepét a kórházban kényszerülnek tölteni. A tűzoltók pedig bíznak abban, hogy látogatássukkal egy órára elfeledtették a gyermekekkel problémáikat, betegségüket, gyógyulásuk pedig mihamarabb eredményes lesz.


Forrás: NMKI

2017-12-07

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite