2019. augusztus 26., hétfő - Izsó
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeTűzoltó Mikulás a Salgótarjáni kórházban

Tűzoltó Mikulás a Salgótarjáni kórházban

A salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórházba és a balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórház-Rendelőintézetbe is ellátogatott ma délelőtt a beteg gyermekekhez a Tűzoltómikulás.

tuzoltomikulas1

MTI Fotó: Komka Péter


A salgótarjáni gyermekosztály meglátogatása sok éves hagyományra tekint vissza, tavaly óta pedig már a balassagyarmati kórház gyermekosztályára is eljut a Télapó. Hó hiányában az őszszakállúnak a salgótarjáni és a balassagyarmati hivatásos tűzoltó-parancsnokságok tűzoltói és egy kedves tűzoltókrampusz segítettek a helyszínekre való odautazásban, valamint a csomagok kiosztásában.

tuzoltomikulas

MTI Fotó: Komka Péter

A Tűzoltómikulás különleges módon: tűzoltóautóval utazott a kórházak udvaráig, majd a magasból mentő gépjármű kosarával az ablakon át érkezett meg a gyermekosztályokra. A kicsik mindkét helyszínen verssel köszöntötték a piros ruhást, cserébe pedig sok-sok kedves szót és egy kis édességet kaptak a Mikulástól. Voltak olyan apróságok, akik most találkoztak életükben először az ősszakállúval, mégis rettenetesen bátran viselkedtek vele: az ölébe ültek és megsimogatták szép fehér szakállát, de sajnos voltak olyanok is, akik épp a műtőben voltak a Télapó érkezésekor, őket az ágyukban várta az ajándék. A Tűzoltómikulás sietett ugyan, hogy a többi gyerekhez is eljuthasson, de azért még néhány közös fotó is belefért az idejébe.


A Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság nagyon fontosnak tartja, hogy egy kis örömöt tudjon csempészni a beteg gyermekek kórházban töltött nehéz napjaiba, s szerencsére kollégáinknak az idén is sikerült mosolyt csalni a kisbetegek arcára.

 

Forrás: NMKVI/NÓGRÁD24

2015-12-04

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite