2019. március 24., - Emőke
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeTűzoltómikulás járt a salgótarjáni kórház gyermekosztályán

Tűzoltómikulás járt a salgótarjáni kórház gyermekosztályán


A Tűzoltómikulás idén sem feledkezett meg a Mikulás napját a kórházban tölteni kényszerülő beteg gyermekekről, így a balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórház - Rendelőintézet és a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórház gyermekosztályára is ellátogatott.

 

tuzoltomikulassalgotarjanban


A télapó a jeles alkalomra tűzoltóautóra cserélte a rénszarvasszánt, zsákjában pedig megannyi finomságot vitt a kisbetegeknek. Balassagyarmaton és Salgótarjánban közel húsz-húsz gyermek várta izgatottan a Mikulást, aki tűzoltókrampuszok kíséretében, tűzoltóautóval érkezett meg a kórházak gyermekosztályaira, majd emelőkosaras járműre szállt és különleges módon - az ablakon át lepte meg a gyerekeket.

tuzoltomikulassalgotarjanban1


A kicsik és kicsit nagyobbak egyaránt verssel köszöntötték a Mikulást, akitől cserébe egy kis édességet és néhány boldog percet kaptak, amíg elfeledkezhettek arról, hogy miért is nem várhatják otthon az ősszakállút. A Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság nagyon fontosnak tartja, hogy egy kis örömöt tudjon csempészni a beteg gyermekek kórházban töltött nehéz napjaiba, így hozzájárulva mielőbbi gyógyulásukhoz. Szerencsére a Tűzoltómikulás és a vele érkező tűzoltók az idén is sok mosolygó arcot kaptak látogatásukért cserébe, s a kisbetegek mind megígérték, hogy hallgatnak a doktorbácsikra, doktornénikre és nővérkékre, így remélhetőleg nagyon gyorsan meg fognak gyógyulni és a Jézuskát már otthonról várják majd.

tuzoltomikulassalgotarjanban2


Forrás: NMKI/NÓGRÁD24

 

2016-12-08

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite