2019. május 19., - Ivó, Milán
Keresés a tartalomban
ItthonTűz ütött ki a kisvárdai kórházban

Tűz ütött ki a kisvárdai kórházban

Tűz ütött ki szombat hajnalban a kisvárdai kórházban, egy beteg másod-, illetve harmadfokú égési sérüléseket szenvedett - tájékoztatta a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet az MTI-t. A rendőrség közlése szerint a tüzet egy másik beteg okozta, aki a lábán lévő kötést gyújtotta meg.

tuzoltok02

Képünk illusztráció!


Berki Bianka, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője elmondta: a rendelkezésre álló adatok szerint a szobában tartózkodó 60 éves férfi a saját lábán lévő kötést gyújtotta meg, amely átterjedt az ágyneműre. A tűz miatt a kórteremben tartózkodó három beteg közül egy 76 éves idős férfi életveszélyes sérüléseket szenvedett.


A kisvárdai rendőrkapitányság a tüzet okozó tuzséri férfit életveszélyt okozó testi sértés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatta ki - tette hozzá a helyettes szóvivő. A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivőjének korábbi tájékoztatása szerint a lángok a 4. emeleten, a baleseti osztály egyik kórtermében csaptak fel. Takács Judit elmondta, hogy a riasztás hajnalban érkezett, a tűzoltók öt autóval vonultak a kórházhoz. A tűz keletkezésekor három beteg tartózkodott a szobában, a közeli kórtermekből több mint ötven embert költöztettek más szobákba.


A lángokat a dolgozók még a tűzoltók kiérkezése előtt poroltóval megfékezték, a tűzoltók kívülről hűtötték az épületet, majd átszellőztették a kórtermet - tette hozzá a hadnagy. A tűz okainak kiderítésére tűzvizsgálat indul, az eset körülményeit a rendőrség szakértő bevonásával vizsgálja.

Forrás:MTI/HIR PORT24

 

2013-04-20

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite