2019. március 19., kedd - József
Keresés a tartalomban
NagyvilágTűzvész miatt evakuálták a lakosságot

Tűzvész miatt evakuálták a lakosságot az oklahomai Lutherből


Kitelepítették a lakosokat vasárnapra virradóra az Oklahoma állambeli Luther városból, miután a több napja tomboló tűzvész mintegy 50 házat perzselt fel az amerikai településen.

tuzoltokegy

Luther mintegy 40 kilométerre fekszik Oklahoma Citytől. A mentőalakulatok házról házra járták a települést, hogy meggyőződjenek róla: mindenki elhagyta otthonát a veszélyeztetett településen. Az állam fővárosa környékéről összesen több száz embert telepítettek ki és a környéken több főútvonalat lezártak a terjedő lángok, valamint a gomolygó füst következtében erősen megromlott látási viszonyok miatt.

Noble településen a tűzvész 120 épületet pusztított el. Szombaton Oklahomában 14 helyről jelentettek tüzet, és becslések szerint több száz ház éghetett le. A lángok ellen folytatott küzdelemben legkevesebb 7 tűzoltó sérüléseket szenvedett.
A terjedő füstfelhő egyes helyeken 80 kilométerre is ellátszik, és vannak olyan körzetek, ahol a hamu a jelentések szerint úgy hullik alá, mint az eső.

Oklahoma egyike azoknak az amerikai államoknak, amelyeket évtizedek óta nem látott szárazság sújt a 40 fokot meghaladó hőségben. A hatóságok a szélsőséges időjárási körülmények ellenére is arra gyanakodnak, hogy a Luther környéki tűzvészt szándékos gyújtogatás okozhatta. A rendőrök keresnek egy gyanúsítottat, aki szemtanúk szerint égő újságokat dobált ki egy kisteherautó ablakán.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

 

2012-08-05

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite