2019. május 20., hétfő - Bernát, Felícia
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeTűz volt egy salgótarjáni társasház egyik lakásában

Tűz volt egy salgótarjáni társasház egyik lakásában

Kigyulladt egy négyemeletes társasház negyedik emeleti lakása tegnap délután Salgótarjánban, a Gorkij körúton.

tuzsalgotarjanban0803


A tűzben a lakás egyik helyisége és az erkély teljesen kiégett, a többi helyiség kormozódott. A lángok az égő lakás alatti ingatlan erkélyének egy részére is átterjedtek, a lakóteret azonban nem érintették. A tűz - kisebb területen - kárt tett az épület külső szigetelésében is.

tuzsalgotarjanban0803_3

 

A tűzesethez két salgótarjáni egység, valamint a magasból mentő és a vízszállító gépjármű érkezett, illetve további rajok vonultak Bátonyterenyéről, Szécsényből és a Heves megyei Pétervásáráról, a kárhelyparancsnoki feladatokat pedig a Nógrád megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat látta el.

tuzsalgotarjanban0803_1

 

A tűz miatt az egész lépcsőház megtelt füsttel, ezért a tűzoltók az épületben tartózkodó tizenegy lakót a rendőrség munkatársaival közösen kimentették és biztonságba helyezték, majd nagy teljesítményű ventilátorral átszellőztették a házat. Az érintett lakásban a tűz keletkezésekor hárman tartózkodtak, egyiküket a mentőszolgálat munkatársai enyhe füstmérgezés gyanújával kórházba szállították.

tuzsalgotarjanban0803_2

 

A tüzet végül két vízsugárral és egy létrasugárral oltották el az egységek. A tűz miatt az egész lépcsőházat lekapcsolták az elektromos rendszerről, visszakapcsolása majd csak a későbbiekben történik meg, ezért az ott élő tizennyolc lakó közül tízen ideiglenesen rokonokhoz költöztek, nyolcan pedig este saját felelősségükre visszatértek otthonukba. A tűzzel érintett lakás lakhatatlanná vált, lakosságvédelmi intézkedésre azonban nem volt szükség.

 

Forrás: Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

2017-08-03

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite