2019. június 27., csütörtök - László
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeTűz volt egy vegyi anyagokkal foglalkozó üzemben Nógrád megyében

Tűz volt egy vegyi anyagokkal foglalkozó üzemben Nógrád megyében

Szinte teljesen kiégett tegnap délután egy körülbelül hetven négyzetméteres épület egy vegyi anyagokkal foglalkozó tolmácsi üzem területén - közölte a Nógrád24.hu-val a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője.

vegyiuzemtuz


A helyszínre a rétsági, a balassagyarmati, a berceli és a váci hivatásos tűzoltók, valamint a Nógrád megyei katasztrófavédelmi szolgálat vonult nagy erőkkel. Kiérkezésükig az üzem dolgozói elhagyták az épületet, így senki nem sérült meg a káresettel összefüggésben, emellett az üzem képzett dolgozói az elsődleges tűzoltási feladatokat is megkezdték. A kiérkező hivatásos tűzoltók több vízsugárral, több irányból támadva, gyorsan és szakszerűen fékezték meg a lángokat, emellett egy habsugarat is alkalmaztak.


A tűzoltók és a rendőrség munkatársai felhívták a környékbéli lakosság figyelmét, hogy a tűzoltási munkálatok idején lehetőség szerint tartózkodjanak lakásukban, a nyílászárókat pedig tartsák zárva, mindaddig, amíg ki nem derül, hogy került-e veszélyes anyag a levegőbe. Ennek megállapítására a Nógrád megyei katasztrófavédelmi mobil labort is a helyszínre riasztotta Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányítási ügyelete. A szakemberek a tűzoltási munkálatok ideje alatt folyamatosan méréseket végeztek az üzem területén és a környező utcákban. A mérések egyértelműen beigazolták, hogy nem került a levegőbe az egészségre káros anyag. A labor munkatársai a közeli patak vizéből is mintát vettek, és ezek az eredmények is azt igazolták, hogy a környezetet szennyező anyag a vízfolyásban sem mutatható ki. Ezen mérési eredmények ismeretében lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.


A tűz keletkezésének körülményeit tűzvizsgálati eljárás keretében vizsgálja a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

 

Forrás: NMKI

2018-12-05

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite