2019. július 20., szombat - Illés
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeÚjabb belvárosi ingatlant kapott a kormánytól Salgótarján

Újabb belvárosi ingatlant kapott a kormánytól Salgótarján


Ingyenesen tulajdonba kapta Salgótarján önkormányzata a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-től (MNV) a város központjában lévő egykori tüdőgondozó épületét, és egészségügyi alapellátó intézménnyé alakítják át - közölte a város polgármestere az MTI-vel.

sztrémi melinda

Székyné Sztrémi Melinda (Fidesz-KDNP) elmondta: a kormányhatározat alapján született, számukra kedvező döntésről szerdán kapták meg az értesítést. Hozzátette: Salgótarjánban az elmúlt években az egészségügy, illetve az oktatási és a közigazgatási rendszer átszervezésével több ingatlan elvesztette korábbi funkcióját, a tüdőszűréseket például már évek óta a megyei kórházban végzik.

A polgármester közölte: a belvárosban lévő, funkciójukat vesztett ingatlanok állagromlása és a lakosság részéről jelentkező igények miatt kezdeményezték az MNV-nél ezen ingatlanok önkormányzati tulajdonba adását. A tüdőgondozó épületében a belváros háziorvosi, gyermekorvosi, illetve fogorvosi ellátását is megfelelő körülmények között tudjuk a jövőben biztosítani - tette hozzá Székyné Sztrémi Melinda.

A polgármester emlékeztetett rá, hogy a bezárt főiskolai épülete fölött már rendelkeznek, itt október elsejével a tornatermet már használatba is vették amatőr sportolók, a hadkiegészítési parancsnokság ugyancsak éveken át üresen álló épületében pedig hamarosan végeznek az átalakításokkal, abban a Nógrád Megyei Levéltárat helyezik el. A polgármester közölte, nem csak ingyen jutottak hozzá az ingatlanokhoz, átíratási illetéket sem kell fizetniük.

Lőrincz Gyula, a Salgótarjáni Városfejlesztési Iroda vezetője elmondta: a kétszintes régi tüdőgondozó több mint ezer négyzetméter hasznos alapterületű, és egészségügyi alapellátó központként már a néhány hete elfogadott új városfejlesztési stratégiába is belevették. Hasonló intézményt még négy városrészben terveznek kialakítani: a Beszterce-lakótelepen, az Acélgyárnál, illetve a December 8. tér környékén meglévő ingatlanban, a Gorkij-lakótelepen pedig újat építenének.

 

Forrás: MTI/ Nógrád24

 

 

2014-10-08

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite