2019. július 20., szombat - Illés
Keresés a tartalomban
Üzleti negyedÚjabb bevallási határidő közeleg

Újabb bevallási határidő közeleg


Újabb bevallási határidő közeledik, az adóhatóság hétfőig, azaz 2013. február 25-ig több százezer bevallást vár.

adó

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közleménye szerint az egyéni vállalkozók, az áfa-fizetésre kötelezett magánszemélyek a 1253 számú, az áfafizetésre kötelezett társasházak a 1241 számú nyomtatványon (elektronikus űrlapon) nyújthatják be személyijövedelemadó-bevallásukat február 25-ig.

Az evaalanyok többségének - az egyéni vállalkozóknak és a bevételi nyilvántartást vezető betéti és közkereseti társaságoknak - szintén február 25-ig kell a 1243 számú nyomtatványon bevallást benyújtaniuk.

Az esetleges adókötelezettséget is 2013. február 25-ig kell megfizetni - hangsúlyozza a NAV.

Az a nonprofit szervezet, amelynek 2012-ben nem volt vállalkozási tevékenységből származó bevétele, és ezzel kapcsolatosan költséget, ráfordítást sem számolt el, a társaságiadó-bevallás benyújtása helyett - bevallást helyettesítő nyomtatványon - nyilatkozatot tehet, amellyel teljesíti bevallási kötelezettségét. Ehhez mindössze annyit kell tennie, hogy a 1201-es bevallás főlapjának (E) blokkjába tesz egy "X"-et.

Azok, akik az Ügyfélkapun keresztül, elektronikus úton adják be bevallásukat, elkerülhetik a felesleges sorban állást - hívja fel a figyelmet a NAV.

(Bővebb információ a következő linken érhető el: http://www.nav.gov.hu/nav/ado/tarsasagi/tajekoztato_a_tarsasagi_adobevallast_helyettesito_nyilatkozatrol.html).

Forrás:MTI/HÍR PORT24

 

 

2013-02-21

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite