2019. július 16., kedd - Valter
Keresés a tartalomban
NagyvilágÚjabb erős földrengés Japánban: elrendelték a cunamiriadót

Újabb erős földrengés Japánban: elrendelték a cunamiriadót


japan_foldrenges04Újabb heves, 7,1-es erősségű földrengés rázta meg hétfőn Japán északkeleti részét, amelynek következtében a hatóságok szökőárriadót rendeltek el. A rengés Tokióban is érezhető volt.


A hétfői újabb, 7,1 erősségű földrengést követően kimenekítették a dolgozókat a japán Fukusima-1 atomerőmű külső területéről - közölte a létesítményt üzemeltető vállalat. A Tepco tájékoztatása szerint a rengést követően nem tapasztaltak rendellenességet a nukleáris erőműben.

Újabb heves, 7,1-es erősségű földrengés rázta meg hétfőn Japán északkeleti részét, amelynek következtében a hatóságok szökőárriadót rendeltek el. A rengés Tokióban is érezhető volt.

A március 11-i pusztító erejű földrengés óta rendszeresen rázzák meg Japán északkeleti partvidékét utórengések. A legerősebb eddig április 7-én következett be, akkor szintén 7,1-es erősségű földmozgást regisztráltak.

A múlt csütörtöki utórengésnek négy halálos áldozata és több mint száznegyven sérültje volt. Az egyik áldozat halálát áramkimaradás okozta egy kórházban, de volt, aki a földrengés idején sokkot kapott, és ebbe halt bele. Az ország északkeleti részén 3 millió 600 ezer otthonban szűnt meg az áramszolgáltatás.

Akkor a földrengés Szendai várostól 66 kilométerrel keletre, a Csendes-óceánban, 49 kilométeres mélységben történt. A hatóságok szökőárriadót rendeltek el, amelyet nem sokkal később lefújtak. A nukleáris biztonsági hivatal közlése szerint a térség egyetlen atomerőműve sem szenvedett kárt. Nem adódtak újabb problémák a két fukusimai atomerőműben sem.

A március 11-én történt kilences erejű földregésnek és az azt követő szökőárnak több mint 12 ezer halottja és 15 ezer eltűntje van a szigetországban.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2011-04-11

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite