2019. május 25., szombat - Orbán
Keresés a tartalomban
ItthonÚjabb fejezet a BKV-botrányban: vezetők milliós fizetéssel, munka nélkül

Újabb fejezet a BKV-botrányban: vezetők milliós fizetéssel, munka nélkül


BKVLapértesülés szerint egy korábbi átszervezés miatt légüres térbe került három BKV-vezető: munkakörük nem maradt ugyan, mégis alkalmazták őket tovább, csaknem egymilliós havi fizetéssel. Három, adminisztrációs hiba folytán gyakorlatilag munkanélküli BKV-vezető távozhat hamarosan a vállalattól - írja a Népszava.


A lap úgy tudja, hogy az autóbusz-trolibusz, a villamos és a HÉV-metró területekért felelős üzemeltetési vezetők még az Antal Attila korábbi vezérigazgató idején végrehajtott átszervezéskor kerültek légüres térbe. A korábbi ágazati üzemigazgatók által vezetett szervezeti egységeket ugyanis megszüntették, de az új struktúrában megfelelő feladatkört nem rendeltek hozzájuk, így munkakör nélkül maradtak, de azóta is a cég alkalmazásában álltak.


Így viszont feladat- és hatáskör híján gyakorlatilag anélkül veszik fel jelenlegi, csaknem egymilliós havi fizetésüket, hogy munkavégzésre önhibájukon kívül nincs lehetőségük.
A lap úgy tudja, hogy ennek rendezésére a napokban a cég jogászai azt a megoldást javasolták Kocsis István vezérigazgatónak, hogy törekedjen a közös megegyezéssel történő szerződésbontásra, igyekezzen lealkudni a vezetőknél a távozásukkor szerződésük szerint nekik járó 14-18 havi végkielégítést.
A Népszava szerint az egyik vezetővel még tárgyalnak, egy másikkal napokon belül megegyezhetnek, a harmadikkal egyelőre nem tárgyaltak, mert betegállományban van.

2010-04-07

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite