2019. március 24., - Emőke
Keresés a tartalomban
ItthonÚjabb gyilkossággal kapcsolatban gyanúsították meg P. Tamást

Újabb gyilkossággal kapcsolatban gyanúsították meg P. Tamást


Újabb gyilkossággal kapcsolatban gyanúsította meg és hallgatta ki hétfőn P. Tamást a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) - tudta meg a Hír TV.

bilincsbenegy


A Hír TV hétfő esti Híradójában elhangzott: már nemcsak az Aranykéz utcai merénylettel és a Prisztás-gyilkossággal összefüggésben, hanem az 1999-ben Tahitótfalun több lövéssel meggyilkolt Seres Zoltán és még egy ember ügyével kapcsolatban is felbujtással gyanúsítják P. Tamást.


Bánáti Kristóf, P. Tamás ügyvédje a Hír TV-nek elmondta: védence megtagadta a vallomástételt, mert szerintük a gyanúsításból nem derült ki, hogy P. Tamás mikor tett olyan kijelentést, amely az említett gyilkosságra való felbujtást jelenthetne. Seres Zoltánt 1999. április 12-én gyilkolták meg a Pest megyei Tahitótfaluban. A vállalkozó autójával haladt a településen, amikor egy motorkerékpárral két férfi mellé


hajtott, majd egyikük több lövéssel megölte. A Seres mellett ülő olasz férfi a kórházba szállítás után halt bele sérüléseibe. A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) felkérésére a Terrorelhárítási Központ (TEK) július 14-én öt embert fogott el 1990-es években elkövetett emberölések felderítésével összefüggésben. Az elfogott emberek egyike P. Tamás, aki az 1990-es években az olajügyekben játszott állítólagos központi szerepe miatt elhíresült Energol Rt. egyik igazgatója volt.


A Pesti Központi Kerületi Bíróság (PKKB) július közepén nem jogerősen, harminc napra rendelte el P. Tamás és négy társa előzetes letartóztatását. A Fővárosi Törvényszék közleménye szerint a kényszerintézkedést az előre kitervelten, nyereségvágyból, több emberen, sok ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés miatt indult büntetőügyben rendelte el a PKKB.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2012-08-14

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite