2019. augusztus 19., hétfő - Huba
Keresés a tartalomban
NagyvilágÚjabb halálos áldozat Londonban

Újabb halálos áldozat Londonban


Belehalt sérüléseibe egy idős férfi Londonban, akire hétfőn éjjel támadtak rá a randalírozók, miközben egy tüzet próbált eloltani a zavargások közepette.

london02Az eset a zavargások egyik gócpontjában, a nyugat-londoni Ealingben történt, a 68 éves férfi a támadásban szenvedett súlyos fejsérüléstől kómába esett, s a kórházban belehalt sérüléseibe. Úgy tudni, Richard Mannington Bowes megpróbált közbeavatkozni, amikor néhány tinédzser kukákat gyújtott fel. A rendőrség közölte: "Brutális incidens volt, amely egy ártatlan ember halálát követelte."
A rendőrség az ügyben gyilkosság miatt nyomoz, és közzétett egy képet a feltételezett elkövetőről. Olyan helyiek segítségét várják, akik szemtanúi voltak az esetnek. "Ha ön a képen látható gyanúsított, legyen tisztességes és adja fel magát" - üzente a rendőrség.

Egy helyi férfi már elmondta, hogy látta, mi történt. "A rendbontók felgyújtottak egy kukát, és ráugrottak a férfire, amikor az megpróbálta eloltani a lángokat" - idézte fel.
Ezen kívül négy másik haláleset hoztak eddig összefüggésbe a múlt hét végén kirobbant zavargásokkal: korábban lőtt sebekkel találtak egy férfire az autójában Croydonban - London egyik déli elővárosában -, három férfit pedig Birminghamben gázoltak el.
A rendőrség a Croydonban lelőtt férfi ügyéről közölte: vélhetően ő és a barátai összetűzésbe keveredtek egy másik csoporttal, ami autós üldözéssé fajult. A 26 éves Trevor Ellist eközben lőtték le.

A három, Birminghamben elgázolt ázsiai férfi halálával összefüggésben eddig négy embert vettek őrizetbe, közülük a legfiatalabb 16 éves. Az ügyben szerdán, elsőként őrizetbe vett férfit azóta óvadék ellenében elengedték.
Londonban csütörtökön késő éjjelig dolgoztak a bíróságok, hogy eljárjanak a rendbontások miatt őrizetbe vettek ügyében, de késő estig működtek a bíróságok Birminghamben és Manchesterben is. Anglia-szerte eddig mintegy 1500 embert vettek őrizetbe a zavargások résztvevői közül.
David Cameron miniszterelnök után rendőrségi források is elismerték, hogy túl kevés rendőr volt szolgálatban a zavargások első napjaiban.


Forrás: MTI/ HÍR PORT 24

 

 

2011-08-12

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite