2019. július 18., csütörtök - Frigyes
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeÚjabb idegenforgalmi fejlesztések Nógrád megyében

Újabb idegenforgalmi fejlesztések Nógrád megyében


Három újabb Nógrád megyei projekt kapott összesen 660 millió forintos támogatást a turisztikai attrakciófejlesztés keretéből; a drégelypalánki kulturális tanösvény, a megye erdeit érintő ökoturisztikai fejlesztés és a mátrakeresztesi interaktív ásványkiállítás - tájékoztatta Becsó Zsolt (Fidesz), a Nógrád megyei önkormányzat elnöke kedden az MTI-t.

Becsó Zsolt003

Becsó Zsolt ismertette: Drégelypalánk önkormányzata "Turisztikai célú kulturális tanösvény kialakítása a drégelyi vár lábánál" című pályázata 235,4 millió forintot nyert. A projekt célja olyan programcsomag kialakítása, amelyben a már adott turisztikai látványosságokat - mint Drégely vára vagy a Schaffer kút - egészítik ki újdonságokkal úgy, hogy végül tíz állomásból álló tanösvény mutatja majd be a helyi történelmet.

Az Ipoly Erdő Zrt. az általa kezelt nógrádi erdőkben végez komplex ökoturisztikai fejlesztéseket, hogy erősítse a turisztikai piacot. A megye minden területét érintő program 360,6 milliós támogatással zajlik.

A Mátra nyugati kapujában, Pásztó mátrakeresztesi részén hozza létre az interaktív ásványkiállítást a Vidékfejlesztési Innovációs Nonprofit (VIN) Kft., a társaság erre 64,3 millió forintot nyert el. Itt az ásványok bemutatásán túl a látogatók megismerhetik majd az ásványok gyűjtésének, megmunkálásának eszközeit, és vezetett ásványgyűjtő túrákon vehetnek részt.

Becsó Zsolt hozzátette: a turizmushoz kapcsolódóan az elmúlt másfél év döntéseinek köszönhetően 8 milliárd 379 millió forintot ítéltek meg Nógrád megyei fejlesztésekhez, így a 2002-2010-es időszakhoz képest, de regionális vagy országos összevetésben is áttörést sikerült elérni.

Forrás: MTI/ HÍR PORT24

 

 

2013-05-21

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite