2019. július 16., kedd - Valter
Keresés a tartalomban
ItthonÚjabb ingatlantól szabadult meg Hagyó

Újabb ingatlantól szabadult meg Hagyó


Hagyó MiklósA lányának ajándékozott XII. kerületi lakás után az is kiderült, hogy Hagyó Miklós tavaly év végén érdi házát eladta párttársának, Tóbiás Józsefnek. Egyre kevesebb ingatlan van Hagyó Miklós nevén: mint a Magyar Nemzet beszámolt róla, tavaly év végén eladta az Érden lévő, 160 négyzetméteres házát az ingatlant addig is bérlő Tóbiás Józsefnek, az MSZP frakcióigazgatójának. Néhány nappal korábban az derült ki, hogy a XII. kerületben lévő lakását lányának ajándékozta.


Akkor felmerült, hogy az egykori főpolgármester-helyettes, a szocialista párttagságát felfüggesztő Hagyó egy esetleg rá váró büntetőeljárás elől hosszabb időre külföldre készül. Ezt határozattan tagadta, kijelentette, hogy nem akar külföldre utazni és áll bármilyen vizsgálat elé. A Magyar Nemzet mindenesetre "az APEH illetékes vezetője" nyilatkozata alapján tudni véli: elképzelhető, hogy Hagyó ellen hamarosan teljes körű vagyonosodási vizsgálatot indítanak.


Az érdi ház tavaly év végi eladásával kapcsolatban Hagyíó a Magyar Nemzetnek elmondta: mivel az ingatlan nagy összegű svájci frank alapú hitel terheli (ennek értéke jelenlegi árfolyamon 45 millió forint), úgy döntött, eladja, hogy a törlesztés terheit csökkentse. Természetes volt, hogy az ingatlant először az azt évek óta bérlő Tóbiás Józsefnek ajánlotta fel.


Mivel az üzletet még tavaly decemberben nyélbe ütötték, az érdi ház nem is szerepel Hagyó idei vagyonbevallásában. A tavalyiban még szerepelt, az állt róla, hogy 731 négyzetméteres telken lévő 160 négyzetméteres ház, amelyet 2003 májusában vásárolt. A ház mindenesetre nem szerepel Tóbiás József vagyonbevallásában.

2010-03-12

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite