2019. augusztus 24., szombat - Bertalan
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeÚjabb kerékpáros útszakasz létesült a Börzsönyben

Újabb kerékpáros útszakasz létesült a Börzsönyben


Újabb kerékpáros útszakasz létesült a Börzsönyben, Királyrét és Nógrád között - tájékoztatta az MTI-t az Ipolyerdő Zrt. közönségkapcsolati vezetője hétfőn.

kerekparut1

Képünk illusztráció!


Lengyel László elmondta, hogy az 55 millió forintos fejlesztés keretében megépült egy 4 kilométeres új kerékpározható út, 10 kilométer hosszan felújítottak és kerékpárral is járhatóvá tettek egy már meglévő utat, valamint megújult egy 6 méter széles híd, két pihenőhelyet alakítottak ki, és megszépült két forrás is.


Az erdőgazdálkodási társaság munkatársa kiemelte: a Királyrét és Nógrád közötti kerékpározható makadámút lehetővé teszi, hogy például Kismarosról elindulva Királyréten, Nógrádon át el lehessen kerekezni a Diósjenő-Kemence, majd az Ipoly-völgyben, azután az EuroVelo hálózatra csatlakozva visszajuthassunk a kiindulási állomásunkra.


Hozzátette: a mostani szakasszal együtt már egy 100 kilométeres kerékpározható hálózat áll a kerékpárosok rendelkezésére a Börzsönyben, amely biztonságos közlekedést tesz lehetővé a családok számára is.


A szakember kitért arra is, hogy a kerékpárosokat szolgáltatásokkal is segítik: a nagymarosi bringaponton kölcsönzési és szervizelési lehetőség van, továbbá a Magyar Természetjáró Szövetség közreműködésével kerékpáros elsősegély helyek is találhatók több ponton. A beruházások az Észak-Magyarországi Operatív Program pályázatának keretében valósultak meg.

 

Forrás: MTI/NÓGRÁD24

 

2016-05-11

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite