2019. május 21., kedd - Konstantin
Keresés a tartalomban
Üzleti negyedÚjabb lépés a 400 forintos benzinár felé

Újabb lépés a 400 forintos benzinár felé


BenzinAz üzemanyagok 5 forinttal drágulnak szerdán. A benzin országos átlagos ára 371 forintra, a gázolajé 367 forintra emelkedik.


Újabb csúcson az ár


A holtankoljak.hu azt írta: a benzin az idén összesen 9, míg a gázolaj már 16 forinttal drágult. Az üzemanyagok ára így újabb rekordot dönt szerdán, még soha nem voltak ennyire magasak az árak Magyarországon.
A bioetanol (E85) átlagos ára 269 forint, míg az autógázért (LPG) 216 forintot kell fizetni literenként. A legolcsóbb és legdrágább töltőállomások árai között mintegy 30 forint az árkülönbség. A múlt héten 5 forinttal nőtt a benzin ára, kettővel a gázolajé.


Korábban a portfolio.hu azt írta: az olaj nemzetközi jegyzésárának emelkedését csak kismértékben tompította a forint árfolyamának erősödése. Összességében a benzin forintban mért átlagára 1,9 százalékkal, míg a gázolajé 3,5 százalékkal került feljebb.


Emelkedő nemzetközi olajárak


Az áremelés oka a magas olajár. Az északi-tengeri Brent típusú olaj határidős ára hétfő délelőtt 98 centtel 116,95 dollárra nőtt a pénteki záróértékhez képest.


Amerika megnyitná tartalékait


Korábban az amerikai kormányzat fontolóra vette, hogy megcsapolja a stratégiai olajtartalékot a magas olajárak leszorításáért. William Daley, a Fehér Ház kabinetfőnöke az NBC televíziónak azt mondta: a tartalékhoz csak nagyon ritkán szoktak hozzányúlni. Hozzátette ugyanakkor, hogy amikor a gazdasági válságból való kilábalást nehézségek fenyegetik, minden lehetséges megoldást számba kell venni.


Az amerikai kongresszus részéről az elmúlt hetekben többször is sürgették, hogy a kormány csapolja meg a 727 millió hordónyi stratégiai olajtartalékot, nehogy a benzinárak elérjék és meghaladják a lélektani határnak számító, gallononkénti 4 dollárt; ez nagyjából literenkénti 205 forintos üzemanyagárnak felelne meg.


Forrás: holtankoljak.hu/portfolio.hu/HÍR PORT24

2011-03-07

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite