2019. április 21., - Konrád
Keresés a tartalomban
ItthonÚjabb levelet ír az állampolgároknak Orbán

Újabb levelet ír az állampolgároknak Orbán


Hamarosan miniszterelnöki levelet kapnak az állampolgárok a munkahelyvédelmi akciótervről.

orb


A Magyar Közlöny legfrissebb, hétfői számában megjelent kormányhatározat szerint a kormány az állampolgároknak a munkahelyvédelmi akcióról történő tájékoztatása érdekében felhívja a Miniszterelnökséget vezető államtitkárt, hogy az ezen feladatok ellátásához szükséges adatfeldolgozási tevékenységek ellátására azonnali hatállyal kössön adatfeldolgozási szerződést a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalával (KEKKH).


A határozat értelmében a miniszterelnöki levelek és a munkahelyvédelmi akció részét képező intézkedésekről szóló tájékoztató dokumentumok nyomdai előállításáért, továbbá - a KEKKH útján - a levelek megszemélyesítésével, a postai küldemények összeállításával, a borítékok nyomdai előállításával és a címzettek részére való soron kívüli megküldésével kapcsolatos feladatok ellátásáért a közigazgatási és igazságügyi miniszter felel.


Orbán Viktor miniszterelnök július elején jelentette be, hogy a kormány tízpontos munkahelyvédelmi akciótervet hirdet. A munkahelyvédelmi terv megvalósítása érdekében szükséges egyes törvények módosításáról szóló, valamint a kisvállalati adóra vonatkozó törvényjavaslatot a kormány július 10-én nyújtotta be az Országgyűlésnek.


A törvényjavaslat hat törvényt módosít, közöttük az áfatörvényt, az adózás rendjéről szóló jogszabályt, illetve a szakképzési hozzájárulásról és a gazdasági társaságokról szóló törvényt. Külön törvényjavaslat szól a kisadózó vállalkozások tételes adójáról és a kisvállalati adóról.


A terv részeként a 25 év alattiak, az 55 év felettiek és a képzettséget nem igénylő munkát végzők esetében a munkáltatói járulékot a felére csökkentik, a 25-nél kevesebb munkavállalót foglalkoztató cégek pedig ezentúl választhatják majd a - vállalkozás profitját terhelő adókat és a bérek után fizetendő közterheket kiváltó - 16 százalékos kisvállalati adót. A munkahelyvédő intézkedések forrását a tranzakciós illeték kiterjesztéséből teremtik meg.


A kormányfő július végén a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában arról beszélt, hogy nemzeti egység alakult ki a munkahelyvédelmi akciótervvel kapcsolatban.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2012-08-13

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite