2019. május 23., csütörtök - Dezső
Keresés a tartalomban
ItthonÚjabb levelet kapnak a határon túli magyarok Orbán Viktortól

Újabb levelet kapnak a határon túli magyarok Orbán Viktortól


Újabb miniszterelnöki levelet kapnak a határon túl élő magyar állampolgárok Orbán Viktor kormányfőtől - derül ki a Magyar Közlöny legfrissebb számából.

orban0511_001

E szerint a kormány folytatni kívánja a határon túl élő magyar állampolgárokkal megkezdett nemzeti konzultációt. Ennek keretében a már korábban megkeresett személyek, valamint az azóta magyar állampolgárságot szerzett, külföldön érvényes lakóhellyel (ennek hiányában tartózkodási hellyel) rendelkező emberek kapnak levelet.

A kormányhatározat értelmében Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár feladata, hogy a szükséges adatfeldolgozási tevékenységek ellátására adatfeldolgozási szerződést kössön a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalával és a Magyar Posta Zrt.-vel. Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter felel a címzettek részére megküldendő - személyes adatot nem tartalmazó - miniszterelnöki levelek nyomdai előállításával kapcsolatos feladatokért.

Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke februárban tájékoztatta az MTI-t, hogy Orbán Viktor levelet küldött a határon túl élő magyar állampolgároknak, mert a kabinet őket is be akarja vonni a nemzeti konzultáció rendszerébe. Ekkor a Miniszterelnökség összesen 160 ezer levelet postázott, a küldemények előállítása és kézbesítése mintegy 45 millió forintba került. A sajtófőnök már ekkor elmondta, hogy a kormány a jövőben is küld leveleket a határon túli magyaroknak, mert ők is részei a nemzeti együttműködés rendszerének.

A februárban postázott miniszterelnöki levélben - amelyet a Facebookon többen is megosztottak - Orbán Viktor Magyarország új állampolgárait köszöntötte.


Forrás:MTI/HÍR PORT24

 

 

2013-08-01

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite