2019. augusztus 20., kedd - István
Keresés a tartalomban
NagyvilágÚjabb örökbefogadott gyermeket öltek meg

Újabb örökbefogadott orosz gyermeket öltek meg az Egyesült Államokban


Újabb örökbe fogadott orosz gyermeket gyilkoltak meg az Egyesült Államokban: a hároméves kisfiút amerikai nevelőanyja gyakorlatilag agyonverte - jelentette be hétfőn Pavel Asztahov oroszországi gyermekjogi biztos.

Rendőr autó002

Makszim Kuzmin január végén halt bele súlyos belső és külső sérüléseibe, de csak most derült ki az eset, amely várhatóan tovább élezi a Moszkva és Washington között tavaly kialakult ellentéteket.

Az orosz parlament alsóháza decemberben fogadta el azt a jogszabályt, amellyel megtiltotta, hogy amerikai állampolgárok orosz gyermekeket fogadhassanak örökbe. A lépés válasz volt egy, az amerikai törvényhozás által szintén tavaly év végén elfogadott, orosz tisztviselőket büntető törvényre.

Az orosz választörvényt egy, az Egyesült Államokba került orosz kisfiúról, Gyima Jakovlevről nevezték el. Őt amerikai nevelőapja 2008-ban a nagy hőségben lezárt autójukban hagyta, és a gyermek megfulladt. A mostohaapát az amerikai bíróság nem találta vétkesnek.

Hivatalos orosz statisztika szerint 1996 óta közel 60 ezer orosz gyermeket fogadtak örökbe amerikai állampolgárok. Az Egyesült Államok hivatalos adatai szerint 1999 óta több mint 45 ezer orosz gyermek került örökbefogadás révén az országba. Eddig összesen 19 örökbefogadott orosz gyermek halt meg, néhányat az örökbefogadó szülők öltek meg, a többiek balesetben vagy betegség következtében hunytak el. Az orosz főügyészség adatai szerint ugyanezen idő alatt Oroszországban másfél ezer gyermek halálát okozták orosz örökbefogadó szülők.

Forrás:MTI/HÍR PORT24

 

 

2013-02-18

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite