2019. július 21., - Dániel
Keresés a tartalomban
NagyvilágÚjabb öt holttestet találtak a Costa Concordián

Újabb öt holttestet találtak a Costa Concordián


Öt holttestre bukkantak a több mint két hónappal ezelőtt szerencsétlenül járt Costa Concordia nevű luxushajó roncsai között - közölte csütörtökön Franco Gabrielli, a műveletet felügyelő olasz polgári védelmi hivatal vezetője. Ezzel 30-ra emelkedett az eddig megtalált holttestek száma, két személyt pedig továbbra is eltűntként tartanak számon.

Costa Concordia óceánjáró hajó


Gabrielli elmondta, hogy a holttesteket a hajótörzs alatt fedezték fel, ám az áldozatok nemét, korát és nemzetiségét illető részletekről nem adott felvilágosítást. Ezzel 30-ra emelkedett az eddig megtalált holttestek száma, két személyt pedig továbbra is eltűntként tartanak számon. Nap közben az első híradások még három tetem felfedezéséről szóltak. A Costa Concordia luxushajó január 13-án zátonynak ütközött, s nem messze Giglio toszkán szigettől oldalára borult. A fedélzetén 4229 személy, köztük 3200 turista tartózkodott, mintegy 60 országból.


Olaszországban, Franciaországban és az Egyesült Államokban egymás után indultak kártérítési perek a katasztrófa túlélői és az áldozatok rokonai részéről a luxushajót tulajdonló vállalat, a Costa Crociere és ennek tulajdonosa, a Carnival hajótársaság ellen. Az Egyesült Államokban 39 utas indított pert az amerikai székhelyű Carnivallal szemben, 520 millió dollárnak megfelelő kártérítést követelve.


Az olasz hatóságok a katasztrófával összefüggésben a hajótársaság kilenc tagja ellen emeltek vádat gondatlanság, emberölés és mulasztás miatt. Francesco Schettino, a Concordia kapitánya jelenleg házi őrizetben van. A baleset óta a Costa Concordia oldalára dőlve, félig elmerülve rostokol a sziget partjaitól nem messze. A hajóroncs kiemelése és elszállítása akár 12 hónapot is igénybe vehet.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2012-03-23

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite