2019. július 16., kedd - Valter
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeÚjabb rekordot döntöttek meg a Palacsinta Fesztiválon

Újabb rekordot döntöttek meg a Palacsinta Fesztiválon


Idén az ország legnagyobb palacsintaépítménye készült el a hatodik mátraterenyei Palacsinta Fesztiválon. Egy kastélyt építettek meg fákkal, sövénnyel, kerítéssel együtt, mindezt palacsintából. A fesztiválon a klasszikus túrós, és lekváros verzió mellett, készült kavicsos, répás, de még kék palacsinta is.

palacsintafesztival


Mátraterenye-Nádújfalu. Több rekordot is megdöntöttek már korábban a mátraterenyei Palacsinta Fesztiválon. Volt olyan, hogy egyszerre 262-en sütöttek palacsintát, de olyan is, hogy 24 óra alatt 7422 darab palacsintát készítettek. Most Magyarország legnagyobb palacsintaépítményét alkották meg egy terepasztalon, mely 2x1,6 méteren a kisterenyei Gyürky-Solymossy-kastélyt ábrázolta. A világításon kívül mindene ehető volt, a sövény, a kerítés, és a fák is - tudtuk meg az esemény főszervezőjétől.

palacsintafesztival1


Gyurcsák Tamás elmondta: idén a sütésnél 250 kilogramm lisztet, 200 liter tejet, és több mint 1000 darab tojást használtak fel. Lehetett a faluban kóstolni többek között kavicsos (a töltelékbe mogyorókrém és összetört franciadrazsé került), sós, pálinkás, fagyis, színes, sőt még gluténmentes palacsintát is.

palacsintafesztival2


A főszervező hozzátette: a finom falatok mellett a Palacsinta Fesztiválra érkezőket számos programmal is várták. A nap folyamán fellépett például a Children Of Distance, a Ladánybene 27, az esti pörgősebb dallamokról és zúzósabb ütemekről Dj Dominique és Bárány Attila gondoskodott, Rubint Réka tornájának köszönhetően pedig még a palacsintákat is ledolgozhatták a rendezvényre látogatók.

 

Remenár János - NÓGRÁD24
Fotó: Gecse Margó

2015-07-21

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite