2019. március 24., - Emőke
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeÚjabb szakaszokon fejlesztik a 21-es számú főutat Nógrád megyében

Újabb szakaszokon fejlesztik a 21-es számú főutat Nógrád megyében


A kormány által is nevesített, kiemelt projektek között 56 milliárd forint becsült költséggel fejleszthetik a 21-es számú főutat négy nyomsávossá - mondta Kelet-Nógrád fideszes országgyűlési képviselője keddi, helyszíni sajtótájékoztatóján.

becso21es


Becsó Zsolt hozzátette: két Nógrád és egy Heves megyei szakaszon folynak a munkálatok, a befejezési határidő 2018 tavasza. A képviselő kifejtette: a fejlesztésnek köszönhetően Nógrád keleti része bekerül az ország vérkeringésébe, és újabb beruházások lehetnek a térségben.


"Egy kormányhatározatnak köszönhetően a három épülő mellett két további szakasz megépítésére is rendelkezésre állnak már a források, a Tar-Mátraverebély és a Mátraverebély-Bátonyterenye vonalon" - fogalmazott Becsó Zsolt, hozzátéve, hogy ezen két szakasz esetében is már zajlik a közbeszerzési eljárás.


A képviselő kifejtette: mivel a súlyos balesetek többsége frontális ütközés miatt következik be, a beruházás a közlekedés biztonságát is jelentős mértékben javítja a 21-es számú főúton. Loppert Dániel, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs igazgatója elmondta: Nógrádban Szurdokpüspöki és Pásztó között 4,5, a Pásztó-Tar vonalon pedig 3,7 kilométeres szakaszon zajlanak az építési munkálatok, előbbi több mint 8, utóbbi 6,3 milliárd forintos költségvetéssel. A beruházás során két különszintű csomópontot is kialakítanak.

becso21es1


A munkálatok idejére ideiglenes megoldásokat is alkalmazni kell: így a Pásztó és Szurdokpüspöki között kiépülő bal pályára terelik majd a 21-es számú főút forgalmát, Mátraszőlősnél pedig várhatóan már a jövő héttől ideiglenes szakaszon kell kikerülniük a közlekedőknek az épülő csomópontot.


Az igazgató hozzátette: a fejlesztésnek köszönhetően a Salgótarján-Budapest közötti utazás ideje így mintegy 15 perccel csökkenhet a beruházás befejezése után.

 


Forrás: MTI/NÓGRÁD24
Fotó: Facebook - Becsó Zsolt

 

2016-08-30

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite